Trener Rijeke

Serse Cosmi: Izlaz iz situacije? Samo je jedan – moramo pobjeđivati

Denis Frančišković

Serse Cosmi / Foto Davor Kovačević

Serse Cosmi / Foto Davor Kovačević

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Lokomotivu, protivnika iz trokuta davljenika



Pobjeda u Velikoj Gorici donijela je barem malo mira ne i opuštenanja u redovima nogometaša Rijeke. Sljedeći, novi i važan ispit je Lokomotiva ove nedjelje, 17. listopada na Rujevici, još jedan protivnika iz trokuta “davljenika”, s bodom više ispred Bijelih.


“Jednu stvar si nikako ne smijemo dozvoliti”


– Za nas su sve utakmice do kraja godine jednako važne, a ova nije ništa manje važna od one protiv Gorice.


Ne smijemo si dozvoliti razmišljanje da nam ta pobjeda predstavlja rješenje problema, mi smo i dalje u problemima – kaže trener Serse Cosmi.




– Izlaz iz situacije su pobjede i podizanje na ljestvici. Pogledao sam neke situacije iz prve utakmice s Lokomotivom i mogu reći da je to mlada i potentna momčad, u isto vrijeme agresivna i zaslužuje poštovanje kao i sve momčadi u HNL-u.


Priprema mora biti kompletna, a ako ne budemo sto posto u utakmici nemamo što tražiti.


“Više volim gledati brojke i igru svoje momčadi”


Lokosi igraju specifičan nogomet, puno golova daju, ali i primaju.


– Statistike su zanimljive i imaju svoju vrijednost, ali isto tako smo mi išli u Goricu nakon što četiri utakmice nismo zabili.


U posljednje tri utakmice smo primili pak samo jedan gol i to protiv Hajduka. Više volim gledati brojke i igru svoje momčadi, a onda sve ostalo.


Tko se vraća u momčad?


Pravo nastupa nemaju Hodža i Alvarez zbog žutih kartona, vraćaju se Vrančić i Krešić nakon što su ih “očistili”.


– Halilović je imao kroz tjedan temperaturu i nije trenirao s momčadi. Nadam se da će se oporaviti. Manjih problema imaju Obregon i Lunetta.


Problem su kartoni dvojice igrača u vezi jer smo tu i onako deficitarni. Volio bih da mogu odigrati tri, četiri utakmice, a da na raspolaganju imam puni sastav – rekao je trener Cosmi.