ZLATAN CAR

Predsjednik ŽNK Rijeka uoči skorašnjeg početka sezone: “Ostanak u ligi naš je primaran cilj”

Katarina Blažević

Nadamo se da ćemo ostati u nekim okvirima koje smo zacrtali, a to je da budemo na sredini ljestvice. Postoji velika razlika u kvaliteti između Prve i Druge lige te se nadam da će igračice to moći uspješno prebroditi - kaže Zlatan Car



RIJEKA Nogometašice Rijeke polako odbrojavaju dane do prve utakmice u novoj natjecateljskoj sezoni i ujedno prvog susreta što će označiti povratak riječkog ženskog nogometa u najviši rang natjecanja. Riječanke se od kraja srpnja pripremaju za početak Prve lige, a prvi je susret na rasporedu 5. rujna kada će pod stijenama Kantride ugostiti Neretvu. Tjedan dana kasnije riječke će nogometašice biti gošće Donata.


– Nadamo se da ćemo ostati u nekim okvirima koje smo zacrtali, a to je da ostanemo u Prvoj ligi i da to ne bude pri dnu, već na sredini ljestvice. Ipak trebamo steći i neko iskustvo, postoji velika razlika u kvaliteti između Prve i Druge lige te se nadam da će igračice to moći uspješno prebroditi.


Trenutno kadetkinje i pionirke imaju i povećan broj treninga da bi se što bolje pripremile za sezonu, što počinje 4. rujna. Očekujemo bolje rezultate jer su djevojke sada starije, ali imaju i određeno iskustvo – govori predsjednik ŽNK Rijeka Zlatan Car.


Pojačanja




A u novoj sezoni mladoj ekipi Rijeke pomoći će i tri pojačanja, Makedonke Danijela Veleska i Mihaela Nastevska, kao i donedavna kapetanica Međimurja-Čakovec Melisa Ciglarić. Tek je jedna igračica otišla iz kluba zbog studentskih obveza, a u klubu ostaje najstarija te najiskusnija u riječkoj ekipi, Dunja Štokan, koja je igračkoj karijeri priključila i posao administrativne tajnice u Grobničanu.


– Ekipa nam praktički ostaje ista uz tri pojačanja. U planu je sada dovesti i još jednog trenera ili trenericu da bismo pojačali stručni kadar, a blizu smo i potpisivanja sporazuma s fizioterapeutskim ordinacijama koje će nas pratiti kroz sezonu. Također, klub će angažirati dvije starije nogometašice za rad s mlađim igračicama, točnije, predškolskim uzrastom, zbog toga što imamo povećan broj djece.


Teška financijska situacija sada je iza riječkog prvoligaša, ponajviše zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.


Očekivanja


– Nadamo se da ćemo uskoro riješiti dogovore i s nekim sponzorima, ali s Hrvatskim nogometnim savezom, i na nacionalnoj i na županijskoj razini, kao i s Riječkim sportskim savezom, imamo ekstremno kvalitetne partnerske odnose.


Pozitivno sam iznenađen jer nas podržavaju u svim segmentima koji su nam potrebni, a tu je, naravno, i HNK Rijeka s kojom nastavljamo suradnju kao i dosad. Svi su nam izlazili u susret u jednom partnerskom odnosu, muški prvoligaš nam je velika pomoć kod organizacijskoga dijela, a nadamo se da će sve tako i ostati.


Pripreme su u punom jeku, a očekivanja u klubu nisu mala. Riječanke su proteklog vikenda upisale i pobjedu u pripremnoj utakmici protiv Gorice (2:0).


Kada su gledatelji u pitanju, i ovdje vrijede ista pravila, a ona su da svatko tko želi ući na stadion Kantrida mora imati EU digitalnu COVID potvrdu.


– Očekivanja su da maksimalno korektno i pozitivno odradimo sezonu, a po onome što se sada događa, mislim da ćemo moći to odraditi kako treba. Ali, moramo biti i objektivni, većina klubova je igrački i financijski znatno jača od nas. Ipak, temeljem rada stručnog stožera, motivacije igračica i uprave, probat ćemo stvoriti sve da se to odradi kako treba – zaključio je predsjednik ŽNK Rijeka Zlatan Car.