Robert Perčić

Predsjednik NK Opatija nakon povijesnog klupskog uspjeha: “U Drugu ligu idemo bez pritiska i velikih očekivanja”

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Nema straha, dat ćemo svoj maksimum i odraditi sezonu najbolje što možemo. Budemo li prvi ili zadnji neće biti nikakav problem. Idemo, kao i do sada, korak po korak naprijed pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti - kaže Perčić



RIJEKA Duga i vesela noć je iza nogometaša, trenera i vodstva Opatije. Fešta je počela još na travnjaku kada je kapetan momčadi Josip Rudan pogodio za 3:1 protiv Mladosti iz Petrinje, a onda i nakon što je sudac Lovrić označio kraj utakmice.


Ubrzo se na travnjaku formiralo klupko radosti, igrači, treneri i članovi uprave poletjeli su jedni drugima u zagrljaj, otprilike tisuću navijača pljeskom i pjesmom pozdravilo je najveći klupski uspjeh – plasman u Drugu HNL. Slavlje se preselilo na prostor ispred centralne tribine stadiona na Kantridi, pa u obližnji Morski prasac…


Čestitke je primao i Robert Perčić, najmlađi predsjednik u povijesti Opatije. Prije pet godina preuzeo je tu časnu klupsku funkciju te uz pomoć direktora-tajnika Zdravka Šimića, trenera Zorana Bogolina, njegova pomoćnika Dalibora Zobića privezao opatijski brod u drugoligašku luku.




– Povijesni uspjeh kluba! I tome se doista nema što puno dodati. Odigrali smo odličnu utakmicu, malo mi je srce stalo kada smo u nastavku primili gol za 1:1, ali, srećom, odmah smo ponovo vratili prednost na našu stranu. Ništa, malo fešte za ovaj uspjeh, a onda ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje.


Robert Perčić, predsjednik NK Opatija


Skuplja liga


Potvrdili ste da ste kvalitetnija momčad od Mladosti, u Drugu HNL se probila objektivno osjetno bolja momčad u ova dva kvalifikacijska ogleda?


– Ajmo reći da smo u dvije utakmice bili bolji od njih. Međutim, nogomet je nepredvidiv. Jedna lopta ponekad može okrenuti cijelu priču. Evo, mi smo primili gol za 1:1 u 74. minuti i tko zna kako bi se stvari odvijale da nismo odmah poveli. Mogli smo sve prosuti. Srećom da smo se brzo vratili i brzo zabili gol koji nas je odveo prema našem cilju.


Godinama ste u vrhu trećeligaškog nogometa, ali ste na neki način sve do ove sezone izbjegavali napraviti drugoligaški iskorak?


– Imali smo već u rukama drugoligašku vizu, ali procjena je tada bila da to nije zgodan trenutak. Međutim, odmah na početku ove sezone smo rekli da više nemamo što čekati. Dakle, da ćemo ako ostvarimo rezultat koji nas vodi prema Drugoj HNL, to pokušati i ostvariti.


Već tada smo počeli na razini uprave razgovarati o sponzorima jer je Druga HNL ipak skuplja nego Treća HNL. Vjerujem da ćemo to uspjeti izgurati i odraditi unatoč koronavirusu koji je sigurno sve to zajedno poljulao. Međutim, nema straha, dat ćemo svoj maksimum i odraditi sezonu najbolje što možemo.


Što očekujete od iduće drugoligaške sezone?


– Nemamo neki jasan cilj, nema pritiska i nekih osobitih očekivanja. Kao i prošle sezone u Trećoj HNL odigrat ćemo najbolje što možemo pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Mi u upravi ćemo se potruditi da dobro popratimo dečke i da klub funkcionira kako treba te da svi budu zadovoljni. Budemo li prvi ili zadnji neće biti nikakav problem.


Stadion


Drugoligaške utakmice morate igrati na Kantridi, može li ovaj povijesni uspjeh pogurati projekt izgradnje adekvatnog stadiona u Opatiji o čemu se priča već godinama?


– Nadamo se da može… Prije ove nesretne korone bili smo po tom pitanju u jednom dobrom trenutku. Odlučilo se da će se ići u fazno renoviranje stadiona. Konkretno, za početak se govorilo o uređenju travnjaka i nekih popratnih stvari. Međutim, došla je korona, proračun Grada Opatije se smanjio i sve je otišlo na čekanje. Iskreno, nisam ni pričao s gradonačelnikom o tome jer smatram da nije baš povoljan trenutak razgovarati o tim stvarima dok Grad Opatija jedva spaja kraj s krajem.


Pripremate li neka iznenađenja u prijelaznom roku?


– Ekipa je manje-više složena. Nismo se posebno pripremali na drugoligaški scenarij, čak nismo pripremali ni feštu u slučaju pobjede nad Mladosti. Prvenstvo dolazi brzo, 15. kolovoza počinje nova sezona. Možda nekoga dovedemo na posudbu. Međutim, ne bi bilo fer prema ovim dečkima koji su izborili Drugu HNL da odjednom postanu višak.


Idemo, kao i do sada, korak po korak naprijed pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – rekao je predsjednik Opatije.
Momčad je za nagradu dobila slobodno do ponedjeljka kada će se igrači ponovo okupiti i krenuti s treninzima pred skorašnji početak drugoligaške sezone.