Dugoročni planovi

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza pozvao na ograničavanje plaća nogometaša

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nogomet mora naučiti dugoročne lekcije iz ove krize, s boljom financijskom kontrolom i ograničenjem plaća igrača, kako bi zadržali navijače - smatra predsjednik Njemačkog nogometnog saveza



BERLIN Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Fritz Keller pozvao je na izvanrednoj virtualnoj sjednici DFB-a na ograničavanje plaća nogometaša.


“Nogomet mora naučiti dugoročne lekcije iz ove krize, s boljom financijskom kontrolom i ograničenjem plaća igrača, kako bi zadržali navijače,” rekao je Keller.


“Moramo profesionalni nogomet donijeti ljudima, u njihov svakodnevni svijet. Dakle, potreban nam je poboljšani sustav financijske kontrole i, da, ograničenje plaća”, dodao je Keller u svom virtualnom obraćanju.




Njemačka Bundesliga bila je zaustavljena više od dva mjeseca, prije nego što je postala prva velika nogometna liga koja je nastavila s natjecanjem prošlog tjedna.


“Moramo naučiti iz svojih grešaka, jer je kriza prilika za restrukturiranje nogometa”, istaknuo je predsjednik DFB-a.


Keller je kazao da o nogometu treba razmišljati dugoročno.


“Provizije za agente i ogromni transferi iritiraju društvo i odvlače ih od našeg voljenog sporta. Nogomet mora ponuditi zadovoljavajuće odgovore na ta pitanja. Ne trebaju nam samo nova pravila, već i novi stav”, zaključio je Keller.


DFB je također, odobrio ponovno pokretanje treće lige 30. svibnja, a sezona će završiti 4. srpnja, usprkos protivljenju nekih članova koji su pozvali na prekid sezone.


Njemačka je prijavila oko 178.570 pozitivnih slučajeva koronavirusa, dok je broj poginulih u ponedjeljak porastao na 8.257.