Mirko Barišić

Predsjednik Dinama: Ovo što su nam napravili, AEK-u nikada ne smijemo zaboraviti

Portal Novi list

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi, ističe Mirko Barišić



Predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić uoči sutrašnjeg ogleda, prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a, za Dnevnik HTV-a rekao je da su se odmah nakon nemilog događaja u Ateni ogradili te osudili taj događaj.


– To je sigurno i društveno zlo, ne samo sportsko. Bila je zabrana dolaska navijača u Atenu i Zagrebu. Mladići su se drznuli i otišli tamo, a sve je na kraju završilo time da je jedan smrtno nastradao.


Dodaje da je njemu začuđujuće da mladi ljudi, prevale stotine kilometara i dođu tamo na fizički obračun.


“Dinamo je tu nemoćan”




– Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može određivati može li netko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan, ističe.


Na pitanje novinarke je li klub imao informaciju da dio navijača stiže u Atenu, Barišić odgovara.


– Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo određenu sumnju. To smo prenijeli na policiju. Naša policija je obavijestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu za Grčku. Crna Gora je pozitivno reagirala, oni su obavijestili Grke da dolaze prema granici, ističe predsjednik Dinama.


Kaže da su zadovoljni što je policija reagirala.


– Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi, ističe Barišić.


Ističe da navijači imaju svoje osobine i ne ide u prilog normalnog rada kluba pa da se događaju ovakve stvari kakve se događaju.


O porukama AEK-a


O porukama AEK-a da Dinamo treba izbaciti iz Europe, ističe.


– Oni su napustili sastanak, bez ikakve volje. Koncentrirali su se da se Dinamo izbaci. Naši prijatelji ili sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smijemo zaboraviti, rekao je.


Govoreći o sadašnjoj komunikaciji kaže da nije dobra.


– Pozvali smo na zajedničko druženje s delegatom UEFA-e, ali oni su to odbili. To je još jedan loš znak, ali mi ćemo biti uporni te pokušati ostvariti dijalog, te da ćemo doći do objektivne istine.


– Želim da navijači svojim ponašanjem mogu pokazati da su priče i objede dijela medija u Grčkoj, jednostavno “fantasmagoria” u redu bajki i basni, poručio je Mirko Barišić za Dnevnik HTV-a.