Dobre vijesti

Pele ipak stabilno nakon respiratornih problema zbog kojih je vraćen na odjel intezivne njege

Hina

Reuters

Reuters

Peleova kćerka Kely Nascimento je putem Instagram takđer poslala umirujuće poruke napisavši kako se njezin otac "dobro oporavlja"



SAO PAULO Legendarni brazilski nogometaš Pele (80) je stabilno nakon što je imao respiratornih problema u petak zbog kojih je vraćen na odjel intenzivne njege, objavila je bolnica u Sao Paulu u kojoj se oporavlja od operacije odstranjenja tumora debelog crijeva.


Pele je raniej ovoga mjeseca operiran te je do utorka bio na odjelu intenzivne njege s kojega je potom pušten. No, zabrinutost za zdravlje trostrukog svjetskog prvaka i ponajboljeg nogometaša svih vremena porasla je nakon što su brazilski mediji u petak objavili kako je vraćen na intenzivnu njegu.


Bolnica “Albert Einstein“, u kojoj je Pele smješten, stoga je izdala priopćenje u kojem navodi kako se radilo samo o “kratkoj respiratornoj nestabilnosti” te kako je prebacivanje na intenzivnu njegu bila tek “preventivna mjera”. Nakon što mu se stanje stabiliziralo, Pele je vraćen na odjel polu-intenzivne njege, a njegovo kardiovaskularno stanje je stabilno.




Peleova kćerka Kely Nascimento je putem Instagram takđer poslala umirujuće poruke napisavši kako se njezin otac “dobro oporavlja”.


“Normalan tijek oporavka za nekoga u njegovim godinama je dva koraka naprijed, jedan nazad”, dodala je Kely Nascimento.