Prijelazni rok

Otočki mediji tvrde da su City i Chelsea dogovorili transfer hrvatskog reprezentativca, zavrtit će se i 30-ak milijuna eura za odštetu

Hina

Mateo Kovačić i Martin Odegaard/Foto REUTERS

Mateo Kovačić i Martin Odegaard/Foto REUTERS

Kovačić je 2018. došao na Stamford Bridge iz madridskog Reala i ulazi u zadnju godinu ugovora



LONDON  Manchester City i londonski Chelsea dogovorili su uvjete prijelaza hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića u redove aktualnog europskog i engleskog prvaka, javljaju britanski mediji.


Vrijednost odštete je 30 milijuna funti (35,1 milijun eura) od čega je 25 milijuna funti fiksni dio, a pet milijuna su mogući bonusi. Cityju preostaje samo dogovoriti preostale detalje ugovora s hrvatskim reprezentativcem.


Kovačić je 2018. došao na Stamford Bridge iz madridskog Reala i ulazi u zadnju godinu ugovora.




Momčad Pepa Guardiole će u Mateu Kovačiću dobiti prvo pojačanje za novu sezonu u kojoj bi mogli ostati bez kapetana Ilkaya Gundogana. Njemačkom reprezentativcu na kraju mjeseca istječe ugovor, a nije dogovorio s klubom uvjete za eventualni ostanak.


Chelsea će s Kovačićem izgubiti još jednog igrača u veznom redu, jer je momčad već napustio N’Golo Kante koji će karijeru nastaviti u Sudijskoj Arabiji. To bi mogao biti tek početak igračkog egzodusa iz momčadi koju će u sljedećoj sezoni voditi Mauricio Pochettino.