Veldin Hodža

Orijentov junak u susjedskom derbiju na Kantridi: “Nedostajao mi je samo pogodak”

Ivan Volarić

Veldin Hodža i Opatijac Frano Ivančić/Foto S. DRECHSLER

Veldin Hodža i Opatijac Frano Ivančić/Foto S. DRECHSLER

Baš mi je drago da je gol došao u ovakvoj utakmici. To mi je nagrada za sve treninge i sve igre koje sam pružao do sada - rekao je 19-godišnji igrač Rijeke na posudbi na Krimeji



RIJEKA  Veselo je bilo u gostujućoj svlačionici nakon drugoligaškog susjedskog derbija na Kantridi. Predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš nije skrivao veliko zadovoljstvo nakon četvrte uzastopne pobjede, vrijedne prizivanja jesenske titule o čemu će Crveni odlučivati iduće nedjelje na Krimeji kada u zaostaloj utakmici dočekuju Dinamo II.


– Zamislite povijesni scenarij riječkoga nogometa: Rijeka jesenski prvak u Prvoj HNL, a Orijent 1919 u Drugoj HNL! – kazao je razdragani Matijaš nakon utakmice koju je jedinim pogotkom odlučio Veldin Hodža, mladi igrač Rijeke na posudbi u Orijentu 1919.


– Odigrali smo jako dobru i čvrstu utakmicu. I to cijela ekipa. Odradili smo ono što je trener tražio od nas. Pobjeda u derbiju i sve ove pobjede u posljednjem razdoblju stigle su kao nagrada za cijelu ekipu i cijeli klub – rekao je 19-godišnji ofenzivni veznjak, koji je svoje dobre ovosezonske igre ukrasio pogotkom. Drugoligaškim prvijencem!




– Dosta dugo sam već u Orijentu 1919 i sigurno da mi je nedostajao pogodak. Baš mi je drago da je gol došao u ovakvoj utakmici. To mi je nagrada za sve treninge i sve igre koje sam pružao do sada. Ovo je ipak bio derbi, koji je poseban, kao i svaka utakmica s takvim predznakom. Mislim da smo ga u prvom redu dobro odradili kao ekipa – nastavio je Hodža.


Dio zasluga za pogodak pripada asistentu Kristianu Fućku.


– Fućak je već duže vremena u sjajnoj formi, ne treba puno govoriti o njemu. Fantastičan je igrač. Mogu mu se samo zahvaliti na sjajnoj lopti uoči gola.


Krimejčani će, za razliku od većine ostalih drugoligaša, na zimski predah sedam dana kasnije. Ove nedjelje na Krimeju u zaostaloj utakmici dolazi druga momčad Dinama, a Hodža i suigrači pobjedom mogu preskočiti vodeći Varaždin i na stanku otići kao prvoplasirana momčad.


– Sigurno da bi to bila lijepa nagrada za sve nas, ali mi prema toj utakmici kreće s razmišljanjem kako što bolje odraditi prvi idući trening. Pružit ćemo sve od sebe da ostvarimo još jednu pobjedu – rekao je Hodža.