Donešena odluka

Orijent 1919 predstavlja novog trenera, prvi put u Matijaševoj eri momčad neće voditi riječki stručnjak

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Nakon što je otpala mogućnost angažmana Tadića ili Budicina na Krimeji su procijenili da u ovom trenutku u domaćem dvorištu nema odgovarajućeg kandidata



RIJEKA  Točno u podne na Krimeji će se održati konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti novi trener drugoligaša Orijenta 1919. Momčad je nakon ostavke Ede Flege u posljednjim kolima u luku spasa uveo dopredsjednik kluba Marinko Koljanin. Nakon toga počela je potraga za trajnim riješenjem i po svemu sudeći uspješno je okončana. Vodstvo Crvenih čekalo je rasplet oko izbora trenera na Rujevici, vodilo pregovore s Faustom Budicinom i Draganom Tadićem, koji su u konačnici dobili šansu na klupi Rijeke pa su se na Krimeji okrenuli drugim opcijama i to izvan tkz. riječkog bazena.


Dakle, novi trener Orijenta 1919 neće biti domaći strateg kako je to bilo uobičajeno u mandatu predsjednika Saše Matijaša.  Momčad su u tom periodu vodili Danilo Butorović, Marin Mikac, Fausto Budicin, Damir Milinović, Edo Flego i u i tri navrata privremeno Marinko Koljanin. Na Krimeji su imali namjeru nastaviti ustaljenu praksu orijentacije na riječke stručnjake, no nakon što je otpala mogućnost angažmana Tadića ili Budicina procijenili su da u ovom trenutku u domaćem dvorištu nema odgovarajućeg kandidata.