Druga HNL

Orijent 1919 bez pola momčad protiv Rudeša, šansu će dobiti mladi igrači koji se sve više nameću

Ivan Volarić

Andro Švrljuga (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Andro Švrljuga (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Ovo će im biti prilika da osjete čari Druge HNL, da vide Rudeš, koji se priprema za Prvu HNL - kaže Andro Švrljuga, iskusni branič Orijenta 1919



RIJEKA Pobjeda nad Solinom na Krimeju je donijela puno zadovoljstva, ali i puno briga. Naime, Crveni su skupo platili trijumf zbog čega se trener Damir Milinović našao u velikim problemima uoči današnjega (17 sati) domaćeg ogleda protiv prvoligaški nastrojenog Rudeša. Pored ranije ozlijeđenog trojca Kokorović – Brdar – Senčar, današnji ogled zahvaljujući solinskoj kartonijadi preskaču Vidas, Črnko i Tadejević. Osim toga, snažan udarac kraj Jadra zaradio je i vratar Berković, a na sve to nadovezao se produžetak bolovanja za Mulca.


– Puno nas nedostaje. Kako stvari stoje, neće igrati Berković, Mulac, Vidas, Črnko, Tadejević… Međutim, imamo dosta mladih igrača koji se nameću i ovo će im biti prilika da osjete čari Druge HNL, da vide Rudeš, koji se priprema za Prvu HNL. Imaju dobre i iskusne igrače, a mi ćemo vidjeti gdje smo u ovakvom sastavu u odnosu na njih – govori Andro Švrljuga, iskusni branič Orijenta 1919, koji se svojim dolaskom prošle zime prometnuo u istinsko pojačanje Crvenih, pokazavši da bi i u 35. godini još mogao bez problema igrati i prvoligaški, a kamoli ne drugoligaški nogomet.


Karakter


U Solinu je »skrivio« najstrožu kaznu nakon što se lopta nezgodno od travnjaka odbila u njegov lakat, a onda upisao asistenciju i sudjelovao u akciji za preokret svoje momčadi. Pobjeda nakon koje se na Krimeji lakše diše i nešto bezbrižnije dočekuje Rudeš.




– Normalno da se sada lakše diše, iako moram naglasiti da smo mi u posljednje dvije utakmice doma, protiv BSK-a i Sesveta, dominirali i stvarno je šteta što svoje igre nismo okrunili golom. Protivnici nam, s druge strane, zabiju praktički iz prve prilike. Na kraju smo se izvukli u Solinu s igračem manje. Mnogi govore da je to zasluga karaktera igrača i momčadi i slažem se s tim. Dobro smo se branili s desetoricom, a čak smo imali neke situacije za zabiti treći gol. Na kraju smo ostvarili slatku i vrijednu pobjedu na terenu gdje je stvarno teško doći do sva tri boda – nastavio je Švrljuga.


Podrška


Krimejčani su sjajno otvorili proljeće, a onda upali u crnu rupu, seriju od četiri utakmice bez pobjede. Da su samo dobili dvije domaće utakmice (Sesvete i BSK) u tom nizu, sada bi bili u utrci za vrh drugoligaške ljestvice. Inače, na ljestvici sastavljenoj od samo gostujućih utakmica, Orijent 1919 je drugi, a lider je današnji krimejski gost.


– Doma uvijek treba dobivati, to je prioritet. No, mogli smo i vani uzeti koji bod više. Zabili smo Hajduku tri gola na Poljudu i jedva uzeli bod. Puno je utakmica u kojima smo mogli bolje, ali treba reći i da je bilo pobjeda u kojima nas je Berković spašavao. Ali, pustimo što je bilo. Treba sada do kraja prvenstva izvući što je više moguće. Počevši od utakmice s Rudešom, iako smo trenutno stvarno hendikepirani brojnim izostancima. Trener će imati dosta briga i muka, ali tu su mladi dečki željni dokazivanja. Vidjet ćemo na koga se može računati, iako ne treba na njih stavljati veliki pritisak. Ispasti više ne možemo, za prvaka se ne možemo boriti i ti mladi igrači mogu bez pritiska igrati. Od nas starijih će sigurno imati podršku – rekao je Švrljuga.



Standings provided by SofaScore LiveScore