Mateo Bertoša

Opatijci žale za bodovima nakon remija s liderom Druge HNL: “Po igri i šansama zaslužili smo pobjedu”

Ivan Volarić

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Mateo Bertoša/Foto Arhiva NL

Nakon dugo vremena smo pružili jako dobru partiju. Žalimo za dva boda jer smo ih zaslužili - kaže Bertoša



RIJEKA Dugo su se na Kantridi nakon utakmice s Hrvatskim dragovoljcem sumirali dojmovi vrlo sadržajne i dopadljive utakmice (iako bez golova!) koju su odigrali nogometaši Opatije. Opći zaključak je da se drugoligaški lider drugi put ove sezone provukao protiv Opatijaca koji, posebno nakon posljednje utakmice na Kantridi, imaju za čim žaliti.


– Prije svega, naša dobra partija je plod svega onoga što pružamo u posljednjim utakmicama. Protiv Dragovoljca je to bilo ono što znamo i možemo. Nakon dugo vremena smo na Kantridi pružili jako dobru partiju. Žalimo za preostala dva boda koja nismo osvojili jer smo to po šansama i igri zaslužili – kaže Mateo Bertoša, iskusni branič Opatije, s nemalim prvoligaškim stažom u dresu Rijeke i Istre 1961.


Opatijci su dvaput ove sezone nadigrali momčad koja je na dobrom putu da se plasira u Prvu HNL, što sasvim sigurno nosi sa sobom i razmišljanja da se možda ove sezone moglo i više od pozicija prvi vrhu ljestvice.




– Naravno da nam je žao – nastavlja Bertoša. – U većem dijelu sezone su prvi, a mi smo protiv njih odigrali stvarno dvije dobre utakmice. S druge strane, to nismo naplatili sa sva tri boda i prirodno je da nam je zbog toga žao. Uostalom, dovoljno je pogledati ljestvicu, njima oduzeti dva boda, nama dodati četiri, i onda pogledati kako bi izgledala.


Težak poraz na Krimeji bio je točka nakon koje se puno toga promijenilo u pristupu i igri Opatijaca ovoga proljeća.


– U toj utakmici smo izgorjeli u želji da se dokažemo protiv Orijenta 1919. Nakon toga smo skupili glave, uvidjeli da tako ne može i vratili se našoj igri iz prvoga dijela sezone. Uostalom, pokazalo se u idućim utakmicama da nam nitko ništa ne može kad tako igramo.


Bertošu i suigrače sutra čeka i peta utakmica u dva tjedna, na Kantridu dolazi »davljenik« Međimurje. Sve samo ne lagan suparnik.


– Vidjeli smo više puta ove sezone da baš ništa ne znači to gdje se koji klub nalazi na ljestvici. Moramo ozbiljno shvatiti suparnika, ući maksimalno u utakmicu kao protiv Hrvatskoga dragovoljca i uzeti sva tri boda. Drugo nam ne preostaje ako mislimo zadržati priključak za vrhom – rekao je Bertoša.