Jure Srzić

Novi trener Orijenta 1919 na početku priprema: “Ne želimo se dovesti u situaciju kao prošle sezone”

Ivan Volarić

Jure Srzić/Foto V. KARUZA

Jure Srzić/Foto V. KARUZA

Želimo držati priključak u gornjem domu, a onda tko zna što se može dogoditi - kaže Srzić



RIJEKA Jure Srzić, 37-godišnji stručnjak iz Makarske iza kojega su dvije drugoligaše epizode na klupama Dugopolja i Croatije iz Zmijavaca, prošloga petka poveo je nogometaše Orijenta 1919 u pripreme za novu sezonu u drugoligaškom društvu koje će se nadmetati u Prvoj ligi. Nekadašnjem treneru u omladinskom pogonu Zagreba i Hajduka na prvom treningu odazvala se većina prošlosezonskog kadra kojem je priključeno nekoliko novih imena, mahom igrača iz regije.


– U uvodna dva tjedna moramo staviti naglasak na aerobnu izdržljivost, polako ćemo ulaziti u ritam. U subotu igramo prvu pripremnu utakmicu, što nam se baš ne uklapa u planove, ali izbalansirat ćemo sve. Dobro znamo kako to izvesti. U što kraćem roku pokušat ćemo detektirati mogućnosti ekipe, tako da možemo reagirati dok traje prijelazni rok – govori Jure Srzić, koji je zadovoljan barem što se tiče brojčanog stanja igrača na treninzima.


– Okosnicu momčadi čini 16 igrača, što je vrlo zadovoljavajuće, ne vjerujem da u Prvoj ligi postoje klubovi koji prvoga dana priprema imaju više igrača na koje se s visokom sigurnošću može računati u nadolazećem prvenstvu.




Srzić je sigurno u proteklih desetak dana, otkako je poznato da je preuzeo kormilo Crvenih, pogledao nekoliko snimki utakmica Orijenta 1919 od prošle sezone i pobliže se uvjerio u mogućnosti igrača.


– Gledao sam neke snimke, međutim, dok ne upoznam igrače i ne vidim pod kakvim su zahtjevima radili, ne mogu imati neku širu sliku – dodao je novi trener Krimejčana i naslutio kakav Orijent 1919 bi navijači mogli vidjeti iduće sezone.


– Nastojat ćemo imati dobar i kvalitetan posjed lopte s jasnom idejom kako iz zadnje linije doći do suparničkoga gola. Nastojat ćemo na broj akcija lomiti protivnika, a isto tako, ovisno o suparniku, igrati visoki presing. Kvaliteta u ligi bit će dosta izjednačena pa ćemo se sigurno morati malo i adaptirati na suparnika. Želimo biti stabilni, ne želimo se dovesti u situaciju da se, kao i prošle sezone, u zadnjih nekoliko kola ne zna tko će ispasti. Želimo držati priključak u gornjem domu, a onda tko zna što se može dogoditi – poručio je novi trener Krimejčana.


Milinović potpisao trogodišnji ugovor

Karlo Milinović, mladi i daroviti stoper i sin Damira, nekada vrsnog braniča Rijeke, Dinama, Bochuma, RB Salzburga, a sada trenera Dubrave, vratio se na Krimeju nakon jednogodišnje epizode u Vrapču. Milinović je potpisao novi stipendijski ugovor s Crvenima na tri godine (dva plus jedan) te će zajedno s Tadejevićem, Mulcem i Jukičićem (tu je i daroviti junior Milanović) konkurirati za dva mjesta u zadnjoj liniji.