Sezona za pet

Nogometašima Krka nakon osvojene titule slijede kvalifikacije za Drugu NL: “Spremni smo na sve i možemo se potući sa svakime”

Ivan Volarić

Bodulska fešta nakon posljednje pobjede nad Medulinom

Bodulska fešta nakon posljednje pobjede nad Medulinom

I ako se ne uspijemo plasirati u viši rang, mi smo prezadovoljni onime što smo napravili do sada - rekao je predsjednik Denis Šikljan



RIJEKA  Nogometaši Krka u velikom su stilu zaključili trećeligašku sezonu. Boduli su pred ispunjenim tribinama stadiona Josip Pepi Uravić uvjerljivo svladali Medulin i potvrdili naslov prvaka te izborili vizu za kvalifikacije za ulazak u SuperSport Drugu NL. Denis Šikljan u svojoj trećoj godini predsjedničkog mandata dočekao je ono što je najavljivao kada je preuzimao funkciju od dugogodišnjeg čelnika Vlade Kirinčića, singeriju svih otočana, ispunjene tribine i priliku za odlazak u viši rang natjecanja.


– Kraj prvenstva bio je idealan. Na početku polusezone bilo je malo muke, ali na kraju smo ipak potvrdili ono što smo zaslužili, prvo mjesto – rekao je Šikljan neposredno nakon što je s igračima i navijačima primio pobjednički pokal. – Osim igračima i trenerima, moram čestitati navijačima, našim Brigadama, ali i svima ostalima koji su stvorili atmosferu na kojoj bi nam pozavidjeli i neki prvoligaši. Tribine su bile pune, Krčani su pokazali da vole nogomet i svoj klub. Cijeli Krk nas je čuo kako se navijalo! Ne samo da smo ispunili, već smo i prebacili naše ciljeve. Smatram da smo najuspješniji klubu u županiji. Prvo mjesto osvojili su seniori, juniori i kadeti, a pioniri su izborili ulazak u viši rang. Omladinski pogon radi fantastično. Osim toga, u tijeku su radovi na stadionu, popravljamo infrastrukturu. Ispunili smo sve naše ciljeve na sportskom, ali i planu infrastrukture.


Sjajan posao


Sezona još nije završila, pred Bodulima su kvalifikacije za ulazak u SuperSport Drugu NL. S obzirom na to da su radovi na stadion uJosip Pepi Uravić u tijeku, kvalifikacije će se odigrati na Kantridi. Prva utakmica je na rasporedu 11. lipnja, a uzvratna šest dana kasnije.




– Moram se zahvaliti tvrtki Rijeka sport što su nam ustupili Kantridu. Naš stadion nema još licencu, a nadamo se da će imati do početka nove sezone. Da nije bilo grada Rijeke, mi ne bismo imali gdje igrati i morali bismo odustati od kvalifikacija. E sad, što se tiče samih kvalifikacija, treba prvo vidjeti kako će se uopće dobiti parovi, odnosno da li će se izvlačiti ili će se, kao što kažu neke glasine, postaviti nositelji. Jasno je da su u ovom drugom slučaju naše šanse osjetno manje i to će onda, barem po nama, biti devalvacija poštene nogometne igre. Mi ćemo se u svakom slučaju boriti do kraja. Međutim, i ako se ne uspijemo plasirati u viši rang, mi smo prezadovoljni onime što smo napravili do sada. Jako smo ponosni na to, a ponavljam, posebno na naše klince. Sada su u prvoj momčadi četiri, pet mladih igrača iz naše škole, a naš ultimativni cilj je ovoga ljeta priključiti pet, šest juniora. Naš voditelj škole Alen Perušić je odradio sjajan posao, trener juniora Siniša Ćaleta je zaista uložio puno energije da ih digne. Nama je cilj da imamo što više domaćih igrača u prvoj momčadi. Samo tako možemo zainteresirati mlade otočane da se uključe u nogometni klub – rekao je Šikljan.


Kvalifikacije


Trener Igor Tkalčević također nije krio zadovoljstvo nakon što je njegova momčad stigla do titule.


– U životu postoje gubitnici i pobjednici, a mi smo ovo drugo. Imali smo cilj na početku sezone koji je ostvaren. Dakle, isprofilirali smo mlade igrače, poput Dorjana Jurešića i Dine Dvorinčića… Dolazi nam i Berisha. Uz sve to, ostvarili smo odličan rezultat. Nekome se to čini lakim poslom, ali jako puno truda i zalaganja te želje i htijenja smo uložili u ovaj rezultat. Sve to na čelu s predsjednikom Denisom Šikljanom, direktorom Željkom Dminićem i svim ostalim ljudima u klubu. Naravno, i mojim igračima te stožerom. Nigdje nije lako biti prvi, a mi smo to uspjeli na jedan specifičan način. Odigrali smo kvalitetnu jesen, a onda smo počeli štekati u proljeće. Znam razloge i vjerujem da ćemo uspjeti u našem naumu do kraja, a to je da ostvarimo plasman u viši rang natjecanja – rekao je Tkalčević, koji dobro zna da su kvalifikacijske utakmice specifične po mnogočemu.


– Kvalifikacije su drugačija priča, što se tiče stila igre i taktike. Pitanje koga ćemo izvući. Spremni smo na sve i možemo se potući sa svakime – rekao je trener Krka.