Četvrta liga NS Rijeka

Nogometaši Pomorca 1921 minimalno poraženi u susretu bez značaja, a potom podignuli trofej prvaka

Valentina Prokić

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Prvak nije ponudio previše lijepog i kvalitetnog nogometa u dvoboju na Brnasima. Domaćin je bio agilniji i opasniji, posebno u drugom poluvremenu u kojem su gosti gotovo posve nestali.



VIŠKOVO Utakmica 9. kola trećeg dijela Četvrte lige NS Rijeka: Halubjan – Pomorac 1921 1:0 (0:0). Igralište Brnasi. Bez gledatelja. Sudac: Dalibor Šušnjar (Rupa) 6. Strijelac: 1:0 Blečić (60′). Žuti kartoni: Mandić, Blečić, Purković (Halubjan), Šprem-Veljavečki, Stranić (Pomorac 1921). Crveni karton: Babić (66′ – prekršaj pretposljednjeg igrača izvan kaznenog prostora u izglednoj prilici za postizanje pogotka).


HALUBJAN: Kukić 6,5, Šipura 6, Vujičić 6, Marčelja 6 (od 22′ Ilić), Mandić 6, Purković 6, Štimac 7, Pejić 6, Radan 6, Blečić 6,5, Borovičkić 6.


POMORAC 1921: Šestan 6, Ende 6, Babić 5, Stranić 5,5, Šprem-Veljavečki 5,5, Matijević 5,5 (od 62′ Čubelić 5,5), Žeželj 5,5, Dumančić 5,5 (od 62′ Mujkanović 5,5), Sobotinčić 5 (od 79′ Fumić -), Devčić 5,5, Lončar 5,5.




Nogometaši Pomorca 1921 podigli su trofej namijenjen pobjedniku Četvrte lige NS Rijeka. Unatoč porazu od Halubjana u posljednjem kolu, koje nije ni o čemu odlučivalo, Kostrenjani su i službeno primili pehar iz ruku Ivana Peraića te je slavlje moglo započeti.


Foto galerija: Halubjan - Pomorac 1921 Foto: Mateo Levak


Prvak nije ponudio previše lijepog i kvalitetnog nogometa u dvoboju na Brnasima. Domaćin je bio agilniji i opasniji, posebno u drugom poluvremenu u kojem su gosti gotovo posve nestali. Pomorac 1921 imao je u prvome dijelu nekoliko izglednih prilika, no kod udarca Devčića, dva pokušaja Lončara i zatim Žeželja, domaći vratar Karlo Kukić izašao je pobjednikom.


U 56. minuti Borovičkić je sam izbio pred vratara Šestana, na drugoj strani je imao osamljenog Blečića, no on se odlučio na udarac iz blizine koji je Šestan obranio. Četiri minute kasnije kapetan Halubjana Kristijan Štimac je centrirao, a Blečić glavom pospremio loptu u mrežu. U 66. minuti Kostrenjani su ostali s igračem manje nakon što je Babić zaradio crveni karton. Štimac, koji je odigrao posljednju utakmicu za Crvene s Brnasa u kojima je proveo gotovo cijelu igračku karijeru, a u idućoj će sezoni biti trener u omladinskom pogonu, u 71. minuti pogodio je stativu, a 17 minuta kasnije još jednom je idealnom loptom poslužio Borovičkića koji ju je poslao preko mreže.


I dok su igrači slavili uz pjesmu “Ajme meni, nije mi dobro…“, trener Pomorca 1921 Vladimir Jerić sređivao je dojmove.



– Bili smo prvi od četvrtoga kola. Dečki su maksimalno radili, sav njihov trud i zalaganje im se vratilo na utakmicama. Bilo je nekih utakmica gdje smo bili malo manje dobri, u zadnja dva kola doživjeli smo dva poraza, a prije toga smo samo jednom bili poraženi. Dobro je da su porazi došli kad smo već osigurali prvo mjesto. Neka se dečki sada provesele dan, dva, a onda počinjemo razmišljati o Trećoj ligi. Brzo će doći pripreme i prvenstvo, moramo razgovarati s igračima na koje računamo te vidjeti kakav profil igrača nam treba što se tiče pojačanja pa da spremni počnemo pripreme. Treća liga je puno jača i morat ćemo zapeti malo jače da nam se ne događaju stvari poput četiri remija i dva poraza u posljednjih nekoliko kola – rekao je Jerić.