Četvrta NS Rijeka

Pobjednički preokret Zamećana na Kantridi, Paškvan joker s klupe

Igor Duvnjak

IZJEDNAČENJE - Slavlje Dominika Nekića sa suigračima/Foto M. GRACIN

IZJEDNAČENJE - Slavlje Dominika Nekića sa suigračima/Foto M. GRACIN

Primicanjem odmora, točnije u 44. minuti, Zamet je pokazao kako je opasan kada skine obrambenu ljušturu. Tada je zablistao Dominik Nekić, kojem je lopta "sjela" na dvadesetak metara, zakucao ju je u mrežu Lokomotive za izjednačenje

LOKOMOTIVA      1


ZAMET     2




RIJEKA Utakmica Četvrte lige nogometaša: Lokomotiva – Zamet 1:2 (1:1). Stadion na Kantridi. Gledatelja 300. Sudac Zvonko Radić (Kastav) – 6. Strijelci: 1:0 Shabanov (33′), 1:1 Nekić (44′), 1:2 Paškvan (49′). Žuti kartoni: Iličić (Lokomotiva), Šepić, Mijatović, Murtić (Zamet).


LOKOMOTIVA: Popović 6, Vidas 5,5, Randelj 5,5 (od 78′ Bujačić -), Matešković 6, Smiljanić 5,5 (od 59′ Andrić 5,5), Krmpotić 6, Fumić 6,5, Šušnjar 5,5 (od 46′ Žarić 5,5), Pičuljan 6, Fuštar 5,5 (od 59′ Iličić 5,5), Shabanov 6 (od 59′ Sablić 5,5).


ZAMET: Legac 7,5, Šepić 6, Mijatović 6, Ibrahim 6,5, Baković 6,5, Dželalija 6,5 (od 90′ Maraš -), Mandžukić 6, Pilepić 5,5 (od 46′ Paškvan 7,5), Ožanić 6, Cvijanović 6 (od 38′ Murtić 6), Nekić 7.




Igrala se 38. minuta gradskog derbija starih rivala i nogometnih prijatelja Lokomotive i Zameta na travnjaku Kantride kada je senator Zamećana Marko Cvijanović nakon nekoliko minuta rata s ozljedom morao iz igre, a njegovi su suigrači polako hvatali zalet za preokret koji ih je doveo do pobjede te pjesme i pobjedničkog plesa poslije posljednjeg sudačkog zvižduka.


Hrabri kupač, koji je odolio hladnoći mora, već se osušio pod zubatim ožujskim suncem obližnje plaže kada su Lokosi u 33. minuti bolju igru i reviju prilika konačno materijalizirali pogotkom. Lopta je ubačena s desne strane pred vrata, a u raspletu ju je Shabanov iz dobre pozicije vješto poslao u mrežu. To je ipak bio zenit Lokomotive, kojoj je prethodno golman Zamećana Livio Legac sjajnim intervencijama u nizu matnih situacija u četiri navrata negirao gušt postizanja gola.


Primicanjem odmora, točnije u 44. minuti, Zamet je pokazao kako je opasan kada skine obrambenu ljušturu. Tada je zablistao Dominik Nekić, kojem je lopta “sjela” na dvadesetak metara, zakucao ju je u mrežu Lokomotive za izjednačenje. To je bila uvertira za novi šok domaćinima, uzrokovao ga je Dominik Paškvan, netom što je s klupe uveden u igru.


U 49. minuti se pokazao dijamantnom iglom kada je s lijeve strane prohujao kraj Lokosa koji su se nemoćni našli na putu i pogodio suprotnu stranu mreže, čime je stavio točku na “i” u uzbudljivom gradskom derbiju.


Rezultati 14. kola:

Mladost – Rovinj      0:1


Gospić 91 – Halubjan      odgođeno


Veli Vrh – Borac      2:1


Lokomotiva – Zamet      1:2


Novalja – OŠK Omišalj      0:1


Klana – Otočac      1:1


Draga – Banjole      1:2