Odličan start

Nogometaši Opatije zasjeli na vrh drugoligaškog poretka: “Uvijek može bolje, jače, brže…”

Igor Duvnjak

Val Bogolin, Edin Junuzović i Tonći Kukoč-Petraello/Foto V. KARUZA

Val Bogolin, Edin Junuzović i Tonći Kukoč-Petraello/Foto V. KARUZA

Utakmica je pokazala da imamo širinu igračkog kadra, kvalitetu i agresivnost, samo da smo bili malo bolji pri posljednjem pasu - kaže trener Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije su pod stijenama opjevanog stadiona na Kantridi ostvarili pun pogodak u domaćoj premijeri, slavili su u derbiju sa slavonskobrodskom Marsonijom. To je ugodno saznanje za trenera Zorana Bogolina i njegove nogometaše, ugodnije od osvježavajućeg predvečernjeg lahora nakon vrućeg srpanjskog poslijepodneva, koje su nogometaši dodatno zagrijali servirajući publici čitav niz uzbuđenja. U ona koje bi gosti najradije zaboravili spadaju iskušenja na koje su ih stavljali Edin Junuzović, Val Bogolin, naravno i Ajayi te ostalo domaće društvo na čije je partiture u napadu igrači iz slavonske obrane djelovali nemoćno kao ribe na suhom. Matirani su odmah na početku i onda su samo ciklički primali golove u utakmici u kojoj ih je Opatija tjerala u apatiju. No, domaćini su pokazali i ono svoje drugo lice. Kada se početkom nastavka poslije trećeg opatijskog gola nazirala rezultatska katastrofa Marsonije, ispalo je kako je to bio zenit domaćina.


Isključenje


Neoprezno zarađeni crveni karton domaćeg iskusnika Tončija Kukoća-Petraella je kao čavao probušio igru Opatijaca koji su sve više tonuli i odjednom od lovaca postadoše lovina. Marsonia je totalno zagospodarila terenom pored suparnika kojem je sve više »cilj teme bio da prođe vrijeme«. Naizgled nemoguć preokret je nakon Marsonijina gola iz penala odjednom postao mogućom prijetnjom dok su se slavonski napadi kao valovi slijevali prema Prskalovim vratima. Domaći vjerni navijači su sa stare dobre centralne tribine stalno pogledavali k semaforu dok su im minute sporo prolazile, ali srećom po njih i njihove miljenike, gosti su demonstrirali umjetnost u baratanju lopte, ali su dolaskom pred opatijsku obranu djelovali kao da su stigli pred Kineski zid. Totalno nekonkretni, kao da je pogodak za njih mislena imenica, odigravali su oko opatijske zone kao indijanci oko karavane, otišli su s travnjaka ostavivši dobar dojam i bodove.


Umjetna trava


– Ispalo je na kraju da smo bili bolji s loptom nego bez lopte – jedna je od opaski trenera domaćih Zorana Bogolina koji je skoro do kraja morao strepiti. – Sami smo si iskomplicirali život. Umjesto da se dovedemo u situaciju da povedemo s 4:0 ili čak 5:0 jer nam se za to sve otvaralo, mi smo napravili glupost. Poslije toga smo se morali braniti u onih posljednjih 25 minuta s igračem manje. Inače, umorni smo nakon što smo tri dana trenirali na umjetnoj travi. Ipak, globalno smo zadovoljni nakon svega. Utakmica je pokazala da imamo širinu igračkog kadra, kvalitetu i agresivnost, samo da smo bili malo bolji s loptom, pri onom posljednjem pasu. Tada bismo lakše dolazili u situacije za realizaciju.




Domaćini zadovoljno gledaju na učinak, na vrhu su ljestvice uz dvije pobjede i remi u prva tri kola u kojem su dvaput gostovali, sve u razdoblju dok su i »punili akumulatore«.


– Start je solidan, no uvijek možemo bolje, jače, brže. I u nastavku se mogu očekivati dobre stvari. Doći će do osvježenja jer smo umorni od trčanja, tjedno smo pretrčavali i po 50 kilometara. Očekujem da u šestom, sedmom kolu budemo pravi. Nadam se da ćemo naplatiti taj rad, no i svi drugi rade, netko će rad naplatiti, netko neće.