Slavlje nakon jedanaesteraca

Nogometaši Mallorce prvi su finalisti Španjolskog kupa. Čekaju boljeg iz dvoboja Atletica i Athletica

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Mallorce prvi su finalisti ovosezonskog Španjolskog kupa, oni su u utorak boljim izvođenjem 11-eraca u polufinalu izbacili Real Sociedad u San Sebastianu.


Nakon 0-0 iz prvog dvoboja na Mallorci, i u uzvratu je nakon 90 minuta bilo neodlučeno, ovoga puta 1-1, goste je u vodstvo doveo Gio Gonzalez (50), a na 1-1 poravnao je Oyarzabal (71), pa se igrao produžetak od pola sata tijekom kojega se rezultat nije mijenjao te je konačni pobjednik odlučen udarcima s bijee točku prilikom koji su gosti bili uspješniji sa 5-4.


Junak Mallorce je vratar Greif koji je odmah u prvoj seriji obranio udarac Oyarzabala, a potom je svih preostalih devet izvođača bilo sigurno. Greif je i u završnici prvog poluvremena utakmice obranio kazneni udarac Mikelu Merinu te je s pravom ponio epitet igrača utakmice.




Za Mallorcu je ovo četvrti ulazak u finale Kupa, a prvi nakon 2003. godine kada je i osvojila svoj jedini trofej.


U finalu koji će se igrati u Sevilli 6. travnja Mallorca će igrati protiv boljeg iz ogleda između Athletica iz Bilbaa i Atletica iz Madrida koji će svoj uzvrsti dvoboj igrati u četvrtak u Bilbau. Prednost od 1-0 iz prve utakmice ima sastav iz Bilbaa.