Županijski nogometni prvoligaš

Nogometaši Baške počeli pripreme za sezonu: ‘Za stoti rođendan želimo naslov prvaka’

Valentina Prokić

Iduće godine obilježavamo sto godina kluba i mislim da Vihor mora imati ambicije da bude prvak županijske lige, a prema tome ćemo probati složiti prvu ekipu - kaže Miroslav Hrgovčić



BAŠKA – Iza nogometaša bašćanskog Vihora prvi je tjedan priprema za novu sezonu. Županijski prvoligaš već je u svoje redove doveo neka nova imena, vratara Mladena Ćućića iz Raba te Muhameda Omerovića i Juru Ivančića iz bakarskog Borca. Jeton Imeraj iz Crikvenice je također trebao preseliti u Vihor, no predomislio se nekoliko dana nakon postignutoga dogovora.


– Roster još nije zatvoren. Razgovaramo s nekim igračima, ali njihova imena nećemo otkrivati dok sve ne bude sigurno. I s Imerajem je bilo sigurno pa je na kraju ispalo da nije. Imeraj je malo poremetio naše planove jer smo mislili da smo s njim riješili napadački dio, no on se predomislio oko dolaska pa sad imamo još prostora vezano za još jednog napadača – rekao je Miroslav Hrgovčić, dopredsjednik i sportski direktor Vihora.


Pojačanja


Ambicije kluba iz Baške nisu se promijenile, osvajanje naslova prvaka u Prvoj županijskoj ligi bio bi šlag na torti velikog rođendana iduće godine.




– Vihor je uvijek imao ambicije, od prvoga dana kada smo se skupili ambiciozni su i Uprava i klub. Malo nas je korona vratila unazad, morali smo smanjiti ambicije jer je bila takva situacija sa sponzorima i financijama. Međutim, sada se već to vraća na staro iz 2019. godine. Iduće godine obilježavamo sto godina kluba i mislim da Vihor mora imati ambicije da bude prvak županijske lige. Ići ćemo na prvo mjesto, a prema tome ćemo probati složiti prvu ekipu i dovesti adekvatna pojačanja – dodao je Hrgovčić.


Strateg Vihora Mario Gašpar isplanirao je šest do osam utakmica u pripremnom razdoblju, a budući da većina igrača Vihora radi za vrijeme turističke sezone, termini treninga i utakmica dogovaraju se unaprijed. Iako su ambicije kluba bile malo na čekanju, i dalje se intenzivno radilo na infrastrukturi.


Infrastruktura


– Imamo dva infrastrukturna projekta, vanjsku teretanu koja bi trebala biti gotova do kraja godine. Općina je za to dobila potporu Ministarstva turizma i sporta, a vrijednost investicije je oko milijun kuna. Bit će to vanjska teretana u okviru sportskog centra koju ćemo koristiti mi, ali i svi rekreativci iz Baške. Dobili smo i građevinsku dozvolu za svlačionice i sada moramo pratiti natječaje za EU fondove te uz pomoć Općine, Ministarstva turizma i sporta te HNS-a možemo zaokružiti tu priču i napraviti svlačionice. Mislim da bi bio velik uspjeh kada bi se to realiziralo u 2023. godini na stotu obljetnicu kluba. Sad imamo svlačionice Valamara. Njihove prostorije su u budućnosti predviđene za rušenje i gradnju bazena. Mi smo na vrijeme shvatili da moramo napraviti svoje svlačionice, projekt je gotov, sada samo moramo vidjeti koliko će nas to sve koštati. No, mislim da uz pomoć svih subjekata to nije nemoguće realizirati. I teretanu smo riješili iz nekoliko izvora. Može se financirati, ali treba biti uporan i pratiti natječaje. Od Općine imamo potpunu podršku, tako da vjerujem da ćemo to napraviti – optimističan je Hrgovčić.


Vihor je bio vrlo aktivan u radu s najmlađima, no korona je i to zaustavila, ali škole nogometa se ponovno vraćaju u puni pogon.


– Mala smo sredina pa su se djeca rasula budući da se nije moglo trenirati u dvoranama. No, omladinski pogon polako vraćamo u prvobitno stanje koje smo imali 2019. godine i vjerujem da ćemo 2023. biti u punom sastavu, sa školama nogometa u Puntu i Vrbniku – zaključio je Hrgovčić, najavivši proslavu stotog rođendana Vihora iduće godine u rujnu uz prigodni program.