UEFA potvrdila

Nakon Glasgowa i Baku potvrdio da ne odustaje od organizacije EURO-a 2021. godine

Hina

Sva jamstva koja vlada osigurava i dokumenti su već poslani UEFA-iBAKU Azerbajdžanski nogometni savez (AFFA) potvrdio je u četvrtak da Baku ostaje domaćin za četiri utakmice Europskog prvenstva koje je odgođeno za sljedeću godinu zbog koronavirusa.


Zbog pandemije koronavirusa i ograničenja Euro 2020. koje bi se trebalo održati u 12 različitih europskih gradova sada će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. godine. Mediji su počeli pisati kako neki gradovi ne žele biti domaćini sljedeće godine.


Azerbajdžan će četiri utakmice ugostiti u svom glavnom gradu Bakuu.
“Sva jamstva koja vlada osigurava i dokumenti su već poslani UEFA-i”, objavio je AFFA.


Baku će biti domaćin tri utakmice grupne faze i jedne četvrtfinalne.


Jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine je Bilbao


UEFA je zbog odgode zatražila od svih 12 planiranih domaćina da potvrde svoju namjeru da nastave s organizacijom Eura. Osim Bakua domaćini Eura trebali su biti još London, Muenchen, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Dublin, Kopenhagen i Glasgow gdje je trebala igrati Hrvatska.


Glasgow je ovaj tjedan potvrdio da ne odustaje od organizacije.


Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog Europskog prvenstva bit će donijeta na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. lipnja.


Jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine je Bilbao.


Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je izjavio da se nada da će svi gradovi ostati na popisu domaćina, ali i dodao da se turnir može odigrati i na samo osam od 12 predviđenih stadiona, ako to bude potrebno.