Partnerski odnosi

Na Krimeji su uvjereni da će suradnja s Rijekom ostati na istoj razini kao i ranije unatoč odabiru novog trenera

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Marinko Koljanin i Jure Srzić/I. VOLARIĆ

Suradnja bi trebala ostati ista kao i u protekle četiri godine, izvanredna, ali razgovarat ćemo od slučaja do slučaja - objasnio je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin



RIJEKA Vodstvo nogometaša Orijenta 1919 novoga trenera tražilo je i kroz razgovore s čelnicima HNK Rijeke. Osim Budicina i Tadića, u kombinaciji su bila i neka druga imena, no na Krimeji su se odlučili za »stranca« pa se nameće logično pitanje znači li ovaj potez određeni odmak od suradnje s Rijekom.


– Suradnja bi trebala ostati ista kao i u protekle četiri godine, izvanredna, ali razgovarat ćemo od slučaja do slučaja. Mnogi igrači Rijeke su napredovali u Orijentu, počevši od Smolčića i Libera, preko Putnika i Frigana, pa do Zrilića. Svi oni pomogli su Orijentu 1919, ali i napredovali, što je zasluga Orijenta 1919. Ako bude zajedničke želje, otvoreni smo za razgovor i najnormalnije je da budemo partneri s Rijekom. Međutim, svi zaboravljaju da smo dovodili na posudbu igrače i iz Osijeka, Gorice, Lokomotive, Varaždina… – rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin dometnuvši kako je u redovima Crvenih do sada igralo šest igrača posuđenih iz Rijeke, a pet iz ostalih prvoligaša.


Novi trener Orijenta 1919 Jure Srzić početak priprema zakazao je za 1. srpnja, a zadržao je i sve dosadašnje članove stručnoga stožera, pomoćnika Matiju Petrovića, kondicijsku trenericu Ivanu Marković i trenera vratara Maroja Mustapića. Što se igračkog kadra tiče Krimeju je napustio prvi strijelac Ivan Durdov (Domžale), upitan je ostanak Nigerijca Djibrille (posudba iz Rijeke), sigurno ostaju Marko Putnik i Filip Zrilić (istekli su im ugovori s Rijekom), a upitno je kakva će situacija biti s Dominikom Mulcem i Edinom Fatićem, ponajboljim igračima Orijenta 1919 prošle sezone, za koje ima dosta interesa.




– Ove godine ćemo, kao i prijašnjih sezona, na okupu zadržati većinu igrača, dakle, okosnicu momčadi. Najbolji će, kao i do sada, otići u Prvu ligu, sada je to Durdov, a uskoro bi to mogli biti Mulac i Fatić. Dobar dio momčad imamo na raspolaganju, a sigurno ćemo se u okvirima mogućnosti pokušati i pojačati – rekao je Koljanin.