Prva NL

Na Krimeji protiv Croatije iz Zmijavaca priželjkuju treću pobjedu u nizu uoči trećeg kruga natjecanja

Ivan Volarić

Sanin Muminović/A. KRIŽANEC

Sanin Muminović/A. KRIŽANEC

Trener Grubor još ne može računati na rekovalescente Dominika Mulca i Edina Fatića, dok je nastup Matea Monjca upitan



RIJEKA  Nogometaši Orijenta današnjim domaćim ogledom protiv Croatije iz Zmijavaca (15.30 sati) zaključit će drugi krug natjecanja u SuperSport Prvoj NL. Orijentaši se nakon domaće pobjede nad Sesvećanima i gostujuće kod Dugopolja nadaju ostvariti i treći uspjeh uoči trećega kruga prvenstva, čiji raspored će se znati nakon što se odigraju sve utakmice 22. kola. Nova pobjeda Crvene bi definitivno priključila sredini poretka te možda dodatno udaljila od dvojca sa začelja. Trener Slobodan »Bobo« Grubor evidentno je zadovoljan reakcijom svoje momčadi u posljednjim susretima, ali upozorava:


– Dvije laste ne čine proljeće! Utakmica protiv Dugopolja se kod mene već zaboravila, a vjerujem i kod igrača. To su pokazali ovoga tjedna kroz treninge, nije bilo opuštanja i nervoze. Dobro su radili. Nadam se da će u utakmici protiv Croatije pokazati najmanje ono što su pokazali protiv Dugopolja. Prostora za napredak ima još enormno puno. Radimo iz dana u dan, želimo da ova ekipa bude bolja i igra bolji nogomet. U zadnjih nekoliko utakmica, pogotovo na gostovanjima, to nije bilo moguće. Kažu da je liga razvojna za mlade igrače. Ja to do sada nisam vidio. Teško je igrati na ovakvim terenima. U takvim uvjetima možemo razvijati karakter i energiju. To su pokazali naši igrači, vidjeli smo da se na taj način može pobijediti – rekao je trener Krimejčana, koji još ne može računati na rekovalescente Dominika Mulca i Edina Fatića, dok je nastup Matea Monjca upitan.


Respekt


– Kakvu utakmicu očekujem? Tešku. Croatia je neugodna i kompaktna ekipa koja dobro stoji u bloku. Ne daje puno prostora suparniku. Znamo na koji način trebamo igrati. Nadamo se da će to momci i pokazati te da ćemo ostvariti željenu pobjedu – rekao je Grubor.




Iskusni veznjak Sanin Muminović, čiji se dolazak iz Krka u zimskom prijelaznom roku pokazao kao pun pogodak, također šalje mobilizirajuće poruke.


Puno posla


– Croatia iz Zmijavaca je u proljetnom dijelu sezone igrala s ekipama iz vrha. Izgubila je samo od Šibenika. Respektiramo ih. U posljednjem kolu skoro su pobijedili vodeći Zrinski. Moramo dati svoj maksimum i pokušati uzeti sva tri boda. Pobjeda protiv Sesveta kao putokaz? U toj utakmici igrali smo kao ekipa, stajali smo čvrsto na terenu i nismo im prepustili puno šansi, a mi smo svoju iskoristili. To je nekakav plan i put za ovu utakmicu – rekao je Muminović pa naglasio:


– Imamo još puno posla. Nalazimo se na istoj poziciji na kojoj smo bili s time da se približavamo sredini ljestvici. To nam je cilj za početak. Sigurno da će onda biti još lakše mlađim igračima – poručio je 33-godišnji povratnik na Krimeju nakon 13 godina.