Nema uvjeta

Milan Mandarić nakon prodaje Olimpije: “Zvali su me iz Zvezde i Hajduka, ali neću više ulagati na Balkan”

Portal Novi list

Milan Mandarić/Foto Arhiva NL

Milan Mandarić/Foto Arhiva NL

Kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao niti u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za biznis - izjavio je srpski bogataš rođen u GospićuRIJEKA Milan Mandarić, srpski milijuner rođen u Gospiću, u svojem obraćanju u Blicu osvrnuo se na prodaju Olimpije, ali i najnovija nagađanja da bi mogao svoj novac uložiti u Crvenu zvezdu


– Nije prvi put da me netko pita da li bih došao u srpski nogomet, da ulažem u Crvenu zvezdu ili neki drugi klub da pomognem. Svaki predsednik države, od Slobodana Miloševića naovamo, zvao me je, međutim, nije to realno. Nemam ništa protiv toga da ulažem novac, ali imam protiv toga da ga bacam. Kad god sam ulazio u neki klub, gledao sam na to kao na investiciju koja će mi se kasnije isplatiti, ali važno mi je bilo i da vidim sebe u tom klubu. Kako stvari funkcioniraju, što bi sve trebalo uraditi, kakvim ljudima bi se trebalo okružiti. Ne vidim da je to moguće, recimo, u Zvezdi, jer zna se tko se tamo pita – rekao je Mandarić.


Na pitanje da pojasni na šta je mislio, biznismen je odgovorio:
– Na navijače! Teško bih ja tu mogao napraviti razliku. Nije ni moje, ni bilo kojeg vlasnika kluba, da to riješava. To bi trebala riješiti država, ali nije to slučaj samo u Srbiji. Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banjaluke. Nigde nisam htio otići. Pomagao sam, posebno osamdesetih godina. Pomogao sam Zvezdi da dovede Belodedića i Piksija. Kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao niti u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za biznis – rekao je Mandarić za srpski Blic.