Novac nije problem

Mateschitz širi svoje sportsko carstvo, ruski mediji tvrde da Red Bull kupuje ruskog prvoligaša

Hina

Nagađa se kako je cijena Ufe oko četiri milijuna eura, a čelnici kluba smatraju kako je Ufu bolje prodati Austrijancima koji su izgradili mrežu akademija po svijetu i ne oslanjaju se samo na ulaganje novaca u skupe zvijezde



MOSKVA Prema pisanju ruskog Sport-Expressa, kompanija Red Bull planira proširiti svoje “nogometno carstvo” kupovinom još jednog kluba, ruskog prvoligaša Ufe.


Kako prenose Rusi, za Ufu se pored Red Bulla bore i vlasnici engleskog velikana Manchester Cityja, City Football Group.


Nagađa se kako je cijena Ufe oko četiri milijuna eura, a čelnici kluba smatraju kako je Ufu bolje prodati Austrijancima koji su izgradili mrežu akademija po svijetu i ne oslanjaju se samo na ulaganje novaca u skupe zvijezde.




“Zanimljivo je da su čelnici Ufe bliže ponudi Red Bulla, što donosi manje novca, ali puno više potencijala,” pišu Rusi.


Dietrich Mateschitz je vlasnik Salzburga, Leipziga i New Yorka, te F-1 momčadi


Austrijski milijarder Dietrich Mateschitz (75) suosnivač je i vlasnik 49% kompanije za energetska pića Red Bull, a trenutačno u svom vlasništvu ima tri nogometna kluba – RB Salzburg, RB Leipzig i RB New York. Vlasnik je i F1 momčadi Red Bull Racing, te trkače staze Red Bull Ring.


Mateschitz, čija se osobno bogatstvo procjenjuje na 22,3 milijarde dolara, je u nogomet ušao 2005. kupivši Austriju Salzburg, sada Red Bull Salzburg. Potom je kupio New York Metrostars i preimenovao ga u New York Red Bull, te Leipzig koji je postao RB Leipzig. Osnovao je i klubove u Brazilu i Gani i tako ‘pokrio’ još dva kontinenta.


Ufa je u trenutku prekida sezone u ruskoj Premijer ligi bila na devetom mjestu od 16 klubova.