Druga HNL

Marinko Koljanin debitira na krimejskoj klupi: “Kada ode trener na potezu su igrači”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin/Foto Arhiva NL

Marinko Koljanin/Foto Arhiva NL

Očekujem dobar odgovor momčadi. Ne vidim razloga da se igrači ne dignu i ne prekinu negativnu seriju što neće biti lako - rekao je dopredsjednik kluba u ulozi v. d. trenera



RIJEKA Marinko Koljanin u karijeri je što kao glavni, što kao pomoćni trener, vodio momčadi iz sedam različitih zemalja. Jednom je uskočio i na klupu Orijenta 1919, vodio je momčad s pozicije dopredsjednika kluba u Poreču – u Trećoj HNL. Koljanina je ponovo dopala uloga dežurnog klupskog »vatrogasca«. Pregovori s Faustom Budicinom su u tijeku i vode prema dogovoru da se daroviti stručnjak vrati za kormilo Crvenih istekom sezone. Do tada je preostalo odraditi tri utakmice, počevši od današnje (17.30 sati) protiv Croatije iz Zmijavaca. Koljanin će danas imati svoj trenerski debi na Krimeji gdje je ponikao kao igrač. Čeka ga zahtjevna zadaća, posrnula momčad Orijenta 1919 iza sebe ima tri uzastopna poraza, dobila je tek jednu od posljednjih osam utakmica.


– Utakmica je vrlo važna da se vratimo u ritam pobjeda u kojem smo bili. Svi su spremni, mali problem je u tome što smo četiri igrača morali dati juniorskoj ekipi za jučerašnju odlučnu utakmicu protiv Sesveta, a barem jedan od te četvorice mlađih igrača počet će utakmicu protiv Croatije. To je sigurno otežavajuća okolnost. Svi drugi su spremni i zdravi, maksimalno su shvatili poruku, kada ode trener, onda su igrači na potezu – govori Koljanin, koji se još jednom osvrnuo na odlazak Damira Milinovića.


– Brojke su neumoljive, u prvih osam utakmica na proljeće bili smo najbolja momčad drugog dijela sezone. U osam utakmica ostvarili smo pet pobjeda, a samo jednu utakmicu izgubili uz gol razliku 11:5. Nakon toga smo u narednih osam kola ostvarili samo jednu pobjedu i pet poraza. Pritom smo primili čak 17 golova! To dovoljno govori o disciplini u igri. Ne bih rekao da smo zakazali pojedinačno već kao momčad i na meni je da podignem igrače kroz razgovore i pojačani učinak na treningu. To je jedini izlaz. Uostalom, izgubili smo zadnje tri utakmice na Krimeji. Evidentno je da smo domaće utakmice lagano gubili, vani smo ponajbolja momčad lige. Potpuno jasno je u kojem smjeru će ići utakmica protiv Croatije. Nastojat ćemo igrati taktički disciplinirano i odgovorno. Očekujem dobar odgovor momčadi, idu odlično na treningu, sve su to karakterni igrači.. Ne vidim razloga da se ne dignu i ne prekinu negativnu seriju, što neće biti lako. Treba uložiti pojačani napor, fizički i mentalni, da bi se izvukli.




Nije tajna da je Fausto Budicin prvi kandidat za trenersku poziciju.


– Ima vrlo malo trenera koji zadovoljavalju naše kriterije, a s obzirom na to da tražimo trenera u regiji. Damir Milinović je sigurno bio jedan od njih. Sigurno da je krug kandidata sužen, obavili smo razgovore s dva kandidata. Nema žurbe jer ionako je jasno da ne možemo pronaći trenera odmah već istekom prvenstva – rekao je Koljanin.



Standings provided by SofaScore LiveScore