Borba za ostanak

Lokomotiva je predala fenjer Istri 1961, a Toplak nakratko odahnuo: “Sreća nas je pomazila, ali to smo i zaradili”

Portal Novi list

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Samir Toplak/Foto PIXSELL

Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL - izjavio je Gordon Schildenfeld, branič Šibenčana



ZAGREB Lokomotiva je minimalno svladala Šibenik i barem privremeno predala prvoligaški fenjer igračima Istre 1961.


– Prvo je poluvrijeme bilo zrcalo našeg stanja. Pod velikim smo pritiskom, u strahu smo, igramo pod blokadom, usporeno, bilo je previše netočnih dodavanja. Nismo vjerovali u sebe i jako smo se mučili. No, u nastavku smo se trgnuli, igrači s klupe unijeli su živost i dali poticaj, počeli smo vjerovati da možemo zabiti gol! Ovo je velika, velika pobjeda, pobjegli smo s dna i sve čestitke mojim dečkima, odradili su “fajtersku” utakmicu. Imali smo i malo sreće, Šibenik je bio jako, jako opasan, ali tu smo sreću zaradili i zato nas je pomazila. Pogodak iz jedinog udarca u okvir vrata? Eh, baš smo tako pripremali utakmicu! – govorio je nakon utakmice trener” lokosa Samir Toplak.


Šibenčani su s druge strane propustili priliku bodom osigurati ostanak. Svjestan je toga i iskusni branič Gordon Schildenfeld.




– Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL. Opet smo primili pogodak nakon udarca iz kuta i ostali smo praznih ruku. Nije baš bila lijepa utakmica, važnost dvoboja ubila je ljepotu, igralo se tvrdo i čvrsto. Nismo bili na pravoj razini za pobjedu, iako smo imali nekoliko šansi, ali to ipak nije bilo dovoljno – rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac.



Standings provided by SofaScore LiveScore