Druga HNL

FOTO Kristijan Fućak režirao veliki preokret na Krimeji i pobrao ovacije, Orijent 1919 puca na jesensku titulu

Ivan Volarić

Radost Krimejčana/V. KARUZA

Radost Krimejčana/V. KARUZA

Krimejčani u posljednjem jesenskom kolu gostuju kod poljuljane Opatije na Kantridi, a imaju još i zaostalu utakmicu protiv Dinama II. Sa šest bodova Orijent 1919 će sigurno prezimiti na mjestu koje vodi u Prvu HNL

ORIJENT 1919  – OPATIJA  3:2




RIJEKA Utakmica 14. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Croatia (Z) 3:2 (1:2). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) 7. Strijelci: 1:0 Senčar (25′), 1:1 Mrkonjić (29′-11m), 1:2 Gudelj (40′), 2:2 Fatić (82′), 3:2 Tadejević (86′-11m). Žuti kartoni: Fatić, Senčar (Orijent 1919), Todorić, Marques (Croatia).


ORIJENT 1919: Boglić 5,5, Senčar 6,5, Mulac 6,5, Fatić 7, Hodža 6,5 (od 72′ Frigan -), Macolić 6,5, Mohorovičić 6 (od 46′ Jadric 6), Zrilić 6 (od 77′ Srzentić -), Putnik 6, Tadejević 7, Fućak 8 (od 90′ Grgić -).


CROATIA (Z): Tomić 5,5, Bešlić – (od 88′ Marušić -), Dujmović 6, Dadić 6, Marques 5, M. Šuto 6, Todorić 6, Mikulić 6, Bushaj 6,5 (od 69′ A. Šuto -), Gudelj 6,5 (od 86′ Ćapin -), Mrkonjić 7.




U 85. minuti Kristijan Fućak je primio loptu gotovo na centru ispod glavne tribine krimejskog stadiona. Oko njega stajala su čak trojica igrača Croatije. Jednog se riješio u primanju lopte, drugoga na ulasku u kazneni prostor, a treći ga je bio prisiljen zaustaviti prekršajem s leđa za najstrožu kaznu na ulasku u peterac. Kapetan Mario Tadejević bio je siguran s bijele točke, navijači Orijenta 1919 ovacijama su nagradili Kristijana Fućka za sjajnu partiju i igrače u crvenim dresovima za veliki preokret koji je prethodio trećoj uzastopnoj pobjedi vrijednoj prizivanja jesenske titule prvaka!


Krimejčani u posljednjem jesenskom kolu gostuju kod poljuljane Opatije na Kantridi, a imaju još i zaostalu utakmicu protiv Dinama II. Sa šest bodova Orijent 1919 će sigurno prezimiti na mjestu koje vodi u Prvu HNL.


Utakmica na Krimeji počela je minutom šutnje za preminulu Orijentovu legendu – Nikolu Tomca, a nastavila se onako kako je i završila – bijegovima nezaustavljivog Fućka. Krimejčani su dobro otvorili utakmicu, samopouzdanje namaknuto s dvije uzastopne gostujuće pobjede osjećalo se u svakom dodiru s loptom, posebno u 25. minuti kada je Kristijan Fućak kao na malonogometnom terminu prevario čak dvojicu suparničkih igrača po ulasku u kazneni prostor. Navukao je na sebe vratara i preostale braniče pa na drugoj stativi poslužio natrčalog Karla Senčara kojemu nije bilo teško odraditi ostatak posla – 1:0.


U 28. minuti ponajbolji igrač Druge HNL Tomislav Mrkonjić iskusno se “uvalio” Nino Mohorovičiću i natjerao suca Čulinu da pokaže na bijelu točku. Kapetan Croatije mirno je izveo udarac s bijele točke za 1:1. Zmijavčani su poravnali iz prve ozbilinije situacije i vratili iz mrtvih u utakmicu koja je do tada bila poput prometa jednosmjernom ulicom. Doduše, gosti su imali dosta prostora na lijevoj strani domaće obrane gdje se povratnik Senčar mučio s Mrkonjićem. Po toj strani dogodio se penal, ali i akcija uoči vodstva gostiju. Mrkonjić je gurnuo loptu za Todorića, ovaj popratnom uposlio Bushaja, a Gudelj spretno posrpremio odbijanac za 1:2. Krimejčani su nakon sjajnih pola sata upali u crnu rupu. Predah je na kraju bolje došao domaćim nego igračima Croatije.


Poljuljana momčad domaćina preopustila se u nastavku gostujućim naletima sve dok se u 65. minuti nije odvažio Macolić i svoj prodor okončao snažnim udarcem u vratnicu. Orijentova momčad je počela pokazivati znakove života, a u 82. minuti najavila je veliki preokret. Fatić je dobro ispratio Macolićev prodor po desnoj strani i uklizao na ubačenu loptu za 2:2.


Foto galerija: Druga HNL: Orijent 1919 - Croatia (Z) 3:2 Foto: Vedran Karuza



Standings provided by SofaScore LiveScore