Druga HNL

Krimejčani ogorčeni suđenjem nakon poraza u Zmijavcima, Milinović isključen jer je suca Krečka podsjetio na “slavnog” rođaka

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

U službenom zapisniku utakmice stoji da je trener gostiju isključen zbog vrijeđanja glavnog suca riječima: "Krečak sramoto jedna isti si lopov kao ili stric što ti je već"

CROATIA  – ORIJENT 1919 2:1




ZMIJAVCI Stadion SRC Marijan Šuto Mrma. Bez gledatelja. Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 Buble (11′), 1:1 Maružin (39′). 2:1 Gudelj (90′). Žuti kartoni: Vrljičak (Croatia), Kokorović, Vidas, Črnko, Smolčić (Orijent 1919). Crveni karton Kokorović (65′), Smolčić (82′).


CROATIA: Tomić, Bešlić (od 46′ Todorić), Vrljičak, Šalinović, Dadić, A. Šuto (od 46′ Vukoja), Marques, Mate Šuto (od 82′ Ćapin), Buble (od 46′ Karoglan), Mrkonjić, Gudelj.


ORIJENT 1919: Berković, Mulac, Gerc (od 85′ Senčar), Gadže, Liber, Smolčić, Monjac (od 90′ Črnko), Maružin, Kokorović, Vidas, Tadejević.




U prvoj minuti sučeve nadoknadne vremena Mrkonjić je izveo slobodan udarac, lopta je padala u gostujući peterac gdje se najbolje snašao Gudelj i u padu nogom odlučio pobjednika utakmice odigrane po izrazitom teškom vremenu i uz suđenje koje je izazvalo silno gorčinu u redovima Krimejčana. Sudac Tino Krečak je u jednoj korektnoj utakmici prvo u 65. minuti pokazao drugi žuti karton Kokoroviću, potom u 82. minuti i Smolčiću, a u 85. minuti isključio je i trenera Orijenta 1919 Damira Milinovića. U službenom zapisniku utakmice stoji da je trener gostiju isključen zbog vrijeđanja glavnog suca riječima: “Krečak sramoto jedna isti si lopov kao ili stric što ti je već”.


Podsjetnika radi Tino je nećak poznatijeg rođaka Zorana koji je svojom zastavicom presudio Damiru Milinoviću i suigračima Rijeke 1999. godine na Kantridi u utrci za naslovom prvaka.


– Istina je, rekao sam mu da mu podsjeća na strica… Žao mi je dečki, jer s dva igrača manje smo dobro igrali. Skidam im kapu, pružili su sve od sebe – govorio je Damir Milinović koji najviše primjedbi ima na oba druga žuta kartona.


– Nitko tko ima malo osjećaju za igru ne može primjerice dati drugi žuti karton Smolčiću po ovakvom terenu i blatu. Bolje da ne komentiram suđenje, jer kako je sudio u nastavku… Podijelilo je kartone u nastavku kao da je bila tučnjava, a utakmica je s obzirom na uvjete za igru bila korektna. Igrali smo dobro, imali 1:1, pa promašili četiri zicera za vodstvo, a onda dobili gol iz nepostojećeg faula – rekao je Milinović.