Zaražen košarkaš

KORONAVIRUS U REALU! Košarkaši i nogometaši “kraljevskog kluba” u zajedničkoj karanteni, otkazana La liga

Hina

Sergio Ramos/Foto REUTERS

Sergio Ramos/Foto REUTERS

MADRID  Real Madrid u četvrtak je potvrdio kako je košarkaš njegove prve momčadi bio pozitivan na koronavirus nakon čega je zatvorio svoj sportski centar na sjeveru Madrida gdje treniraju košarkaši i nogometaši, pa je stoga uspostavljena karantena kako za košarkaše tako i za nogometaše “kraljevskog” kluba.“Nakon obavljenih pretraga jedan naš košarkaš prve ekipe bio je pozitivan na koronavirus. Od tog trenutka na snagu je stupila preporuka o uspostavljanju karantene i za nogometaša i košarkaše jer dijele objekte u sportskom kampu”, priopćio je Real Madrid koji nije naveo o kojem se košarkašu radi.

“Zatvorili smo svoj sportski cetar Ciudad Real Madrid, a preporučeno je čitavom osoblju Real Madrida ostanak u karanteni”, navedeno je u priopćenju.


U sportskom kampu u sjevernom predgrađu Valdebebas treniraju kapetan hrvatske nogomente reprezentacije Luka Modrić (34) i hrvatski košarkaš Boris Tišma (18). Hrvatski liječnik Niko Mihić šef je liječničke službe Real Madrida.


La Liga, organizator nogometnog prvenstva, u četvrtak je na dva tjedna otkazala utakmice prve i druge lige. Otkazano je i španjolsko košarkaško prvenstvo na dva tjedna. Nakon toga će mjera biti razmotrena uz mogućnost produženja odgode.