Druga HNL

Koljanin vratio Krimejčane na pobjednički kolosijek, Hrvatski dragovoljac prvoligaš

Ivan Volarić

Ivan Smolčić/V. KARUZA

Ivan Smolčić/V. KARUZA

Utakmicu je presudila veća želja za pobjedom domaćih igrača. Zanimljivo je da su oba pogotka postigli braniči, Mulac petom, a Smolčić nakon malonogometne akcije



ORIJENT 1919  – CROATIA (Z) 2:1


RIJEKA Utakmica 33. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Croatia (Z) 2:1 (1:0). Stadion na Krimeji. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek) 6,5. Strijelci: 1:0 Mulac (11′), 1:1 Gudelj (49′), 2:1 Smolčić (70′), Žuti kartoni: Berković, Smolčić, Gadže, Fućak (Orijent 1919), Mate Šuto, Marques, Marko Šuto, Topić (Croatia).


ORIJENT 1919: Berković 6,5, Mulac 7, Gerc 6,5 (od 71′ Vidas -), Gadže 6 (od 71′ Hodža -), Švrljuga 7, Smolčić 7, Monjac 6 (od 90′ Bosančić), Putnik 6 (od 46′ Fatić 6). Črnko 7, Tadejević 6,5, Fućak 6.




CROATIA (Z): Topić 6, Džaja 6 (od 86′ Vrljičak -), Dadić 6 (od 80′ Buble -), Marques 6, Begić 6, Karoglan 6 (od 80′ Ćapin -), Marko Šuto 6 (od 76′ Mamut -), Mate Šuto 6, Mešanović 6, Mrkonjić 6, Gudelj 6,5.


Nakon gotovo dva mjeseca momčad s Krimeje, predvođena v. d. trenerom Marinko Koljaninom, konačno je dočekala domaći trobod prekinuvši pritom niz od tri uzastopna poraza. Da je momčad Orijenta 1919 dobro reagirala na promjenu trenera moglo se uvidjeti već u prvih pola sata utakmice. Krimejčani su se vratili igri s početka proljeća: čvrsti blok i brza otvaranja preko krila nakon oduzete lopte. U 7. minuti raspoloženi Črnko je dobro uočio Fućkovo utrčavanje na prvu vratnicu, a napadač Orijenta 1919 preslabo zahvatio loptu da bi iznenadio Topića. Bila je to uvertira pred vodstvo Krimječana u 11. minuti. Švrljugina svijeća stigla je do Fućka čiji udarac je petom spretno skrenuo Mulac i prevario vratara za 1:0. Gosti su preselili težište igre na domaću polovicu, imali dosta udaraca iz daljine, ali ništa što bi iznenadilo Berkovića. Puno opasnije bile su domaće polukontre (Fućak 15′, 33′, Mulac 33’…). Gosti su u 45. minuti tražili najstrožu kaznu sugerirajući da je Tadejević igrao rukom, dok su tražili pravdu sjevnula je obećavajuća kontra Monjca, ali izostao je završni udarac.


Tek što se krenulo s centra Fućak je poletio zrakom na Gerčev ubačaj i zamalo promašio okvir gola. Kazna za promašaj(e) stigla je u 49. minuti. Karoglan je gurnuo Gudelja iskosa na otvoreni udarac, a ovaj dobro odmjerenim udarcem pogodio dalji kut 1:1. Utakmica je skrenula u neizvjesne vode. Obostrano otvoreni pristup jamčio je zanimljivu završnicu u kojoj je presudila veća želja za pobjedom domaćih igrača. U 70. minuti lopta je predugo kružila oko gostujućeg kaznenog prostora da se ne bi dogodio zgoditak. Smolčić je s pet metara pogodio za 2:1 nakon duplog pasa s Gercem.


Inače, Hrvatski dragovoljac je pobjedom kod Dubrave (1:2) i matematički osigurao prvo mjesto i Prvu HNL,



Standings provided by SofaScore LiveScore