OI u Tokiju

Kanađani i Australci na svečano otvaranje šalju tek 30-40 sportaša

Hina

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na otvaranju je marširalo više od 12.000 sportaša i dužnosnika, ali uz drakonske mjere COVID-19 u Tokiju to će biti daleko manji brojTOKIO Kanada i Australija među najvećim su delegacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju, no samo će manji dio njihovih sportaša sudjelovati na ceremoniji otvaranja OI u petak.


Kanadske boje na OI u Tokiju branit će 370 sportaša, no samo će 30-40 sportaša biti na svečanosti otvaranja.


“Sportaši u selo stižu samo pet dana prije nego što se natječu,” objavio je Kanadski olimpijski odbor (COC).
“To znači da je u selu manje sportaša. Međutim, naš fokus ostaje na sigurnosti i poštivanju slova i duha priručnika Tokija 2020.”


Košarkašica Miranda Ayim i ragbijaš Nathan Hirayama bit će nositelji zastave  najveće kanadske reprezentacije od Ljetnih igara u Los Angelesu 1984. godine.


Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na otvaranju je marširalo više od 12.000 sportaša i dužnosnika, ali uz drakonske mjere COVID-19 u Tokiju to će biti daleko manji broj.


Za Australiju, koja ima najveću delegaciju ikada na OI održanim u inozemstvu, na ceremoniji će se pojaviti samo 50-ak sportaša od 470 članova.


Šef tima Ian Chesterman rekao je sportašima da i dalje uživaju u trenutku unatoč nedostatku gledatelja i odsustvu uobičajene slavljeničke atmosfere na stadionu.


“Moja je uputa timu da uživaju. Samo uživajte u trenutku i upijajte ga,” kazao je.