Druga HNL

Junak stiže na Krimeju, trener Damir Milinović priprema novi sustav za pobjedu protiv Sinjana

Ivan Volarić

Kristijan Flego, napadač Orijenta 1919/Foto Arhiva NL

Kristijan Flego, napadač Orijenta 1919/Foto Arhiva NL

Pokušat ćemo igrati više napadački, odnosno dolaziti s više igrača u završnicu - kaže Milinović



RIJEKA  U Rijeci će se danas prvi put otkada je neovisne Hrvatske igrati dvije drugoligaške utakmice u isto vrijeme. Na Kantridi će u 16.30 sati igrati Opatija i Solin, a istovremeno nogometaši Orijenta 1919 na svojoj Krimeji, također u zaostaloj utakmici, dočekuju Junak. Šteta što se nije razmišljalo o gledateljima, barem onima koji bi voljeli pogledati obje utakmice. Na Kantridi se moglo igrati kasnije, pod reflektorima, što, istina, gledano iz kuta Opatijaca – nije besplatno.


Treneru Krimejčana Damiru Milinoviću u kadar za utakmicu vraćaju se napadač Kristijan Flego i branič Ivan Smolčić, koji su odradili kartone dobivene u Zaprešiću, klupska administracija zgotovila je pritom i registraciju Eda Kevina Kokorovića. »Mlinka« najavljuje osjetnije promjene u sastavu, ali što je još bitnije, u sustavu igre. Sve to s idejom da pronađe pobjedničku formulu na domaćem terenu gdje je Orijent 1919 prosuo četiri boda u dvije utakmice. A s ta četiri boda »crveni« bi uz današnju pobjedu nad Sinjanima bili na diobi drugoga mjesta.


– Konstatirali smo još ranije da imamo većih problema kada igramo doma nego kada igramo u gostima, a to se pokazalo i protiv Kustošije. Odlučio sam stoga da ću promijeniti sistem igre, pokušat ćemo igrati više napadački, odnosno dolaziti s više igrača u završnicu. Moramo nešto promijeniti jer ovako stvaramo premalo prilika, teško dolazimo do gola, a ja želim da radimo više pritiska prema suparniku. Igrat ćemo u drugačijem sistemu, a isto tako neke ću igrače odmoriti i dati priliku onima koji su je po nekim stvarima zaslužili. Čeka nas teška utakmica, puno je igrača osjetilo umor u ovom ritmu subota – srijeda – subota. No, tko god danas nastupi, njegova je obaveza ići na pobjedu. Znamo da su sve dalmatinske ekipe čvrste, da nas očekuje suparnik vrijedan respekta, no vjerujem da su igrači svjesni da ovo što smo do sada pružili nije bilo ono što smo htjeli i dogovorili. Vjerujem da su dečki shvatili da moramo doma skupljati bodove – rekao je Milinović.




Krimejčane nakon domaćeg susreta sa Sinjanima očekuje derbi na Kantridi pa domaći susret s Dinamom II, a onda i gostovanje kod BSK-a. Izazovan raspored.


– Odradit ćemo osam utakmica u mjesec dana, normalno da igračima nije lako, ali možda je i bolje da se igra svaka tri dana jer utakmica je najbolji trening i tu nema skrivanja. Rekao sam igračima što mislim – bez zadrške. Moramo puno razgovarati dok ne pronađemo dobitnu kombinaciju što se tiče sastava, ali i sustava. Srećom, ni drugi ne pobjeđuju puno, pa je bodovna razlika dostižna – rekao je Milinović.


Na utakmici su najavljeni ugledni nogometni gosti, bivši igrači i aktualni treneri: Dragan Skočić, Mladen Mladenović i Sergej Jakirović.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore