Marijan Kustić

Izvršni direktor HNS-a očekuje bolje suđenje u HNL-u: “Postavljanje Brune Marića na čelo sudačke organizacije bilo je logično rješenje”

Davor Petrović

Marijan Kustić/Foto Arhiva NL

Marijan Kustić/Foto Arhiva NL

Očekujem u svakom slučaju dodatan iskorak u kvalitetnijem suđenju na našim stadionima, a radom komisije stvaranje novih prvoligaških i europskih sudaca koji će potvrditi ispravnost imenovanja nove komisije - izjavio je Kustić



RIJEKA Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, osvrnuo se u opširnom razgovoru za Novi list i na nedavne promjene članova Komisije nogometnih sudaca HNS-a.


– Uvođenjem VAR-sustava već smo sada zasigurno polučili uspjeh, odnosno kvalitetnije suđenje. Više nema toliko spornih trenutaka koji su nas opterećivali, odnosno bacali sumnju na pošteno suđenje. Kada se danas usporedimo s okružjem, ali i šire, mislim da smo zemlja koja daleko prednjači po tom pitanju. Bitno je naglasiti da VAR nije glavni sudac. On pomaže glavnom sucu donijeti ispravne odluke za ključne situacije. Grešaka je bilo i vjerojatno će ih biti, ali moramo se svi zajedno truditi da ih svedemo na najmanju moguću mjeru. Naravno da smo bili svjedoci i naglog pada kvalitete suđenja u kolima na početku proljetnog dijela, koja se odnose prije svega na poboljšanju koordinacije VAR-sobe, odnosno VAR-sudaca i glavnog suca. Zbog toga smo i uveli ove promjene u sudačkoj organizaciji. Kao logično rješenje došlo je i postavljanje na čelo sudačke organizacije Brune Marića, osobe koja je bivši nogometni sudac i VAR-instruktor, a ujedno jedna od glavnih osoba uvođenja VAR-sustava u HNL. Očekujem u svakom slučaju dodatan iskorak u kvalitetnijem suđenju na našim stadionima, a radom komisije stvaranje novih prvoligaških i europskih sudaca koji će potvrditi ispravnost imenovanja nove komisije – izjavio je Kustić.