Prva HNL

Istra 1961 dvama pogocima s bijele točke preokrenula i uzela tri boda

Hina

Trener Istre 1961 Fausto Budicin/Foto PIXSELL

Trener Istre 1961 Fausto Budicin/Foto PIXSELL

Istra je s ovom pobjedom pobjegla s dna ljestvice, sad je Lokomotiva posljednja. 



PULA U posljednjem susretu 17. kola Prve HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pobijedila Slaven Belupo sa 2-1 postigavši oba gola u posljednjih deset minuta susreta.


Gosti su poveli u 10. minuti iz svog prvog napada, a pogodak je postigao Nemanja Glavčić.


Torles Knoll je dodao Glavčiću, a ovaj je potegao s nekih 20 metara i pogodio uz samu vratnicu. Domaćin u nastavku prvog dijela nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku i Slaven se lakoćom obranio.




U nastavku susreta nije bilo previše promjena u igri. Slaven je kontrolirao utakmicu sve do same završnice u kojoj su se dosuđena dva kaznena udarca za domaći sastav.


U 81. minuti domaćin je dobio kazneni udarac nakon što je Van Bruggen laktom potpuno udario Tomaševića. Sudac Pajač je dugo gledao snimku i na koncu se odlučio pokazati na 11-erac. Josip Špoljarić je bio siguran.


U 90. minuti Pajač je ponovo pokazao na bijelu točku nakon što je Mlinar srušio Gržana, što je izazvalo velike prosvjede na gostujućoj klupi. I drugi put je Špoljarić bio precizan zabivši za pobjedu domaćina.


Istra je s ovom pobjedom pobjegla s dna ljestvice, sad je Lokomotiva posljednja. Na vrhu je Dinamo sa 36 bodova koliko ima i Osijek na drugoj poziciji, dok je Gorica treća sa 30 bodova.