Gasi TV

Ibrahimovića su pitali o ruskoj agresiji na Ukrajini: “U 2022. godini trebali bismo stvari riješavati na normalan način”

Portal Novi list

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Mir i ljubav. To je ono za šta se zalažem i nadam se da će to doći što prije - rekao je povatnik u švedsku reprezentaciju



RIJEKA Zlatan Ibrahimović bio je na presici uoči večerašnjeg ogleda dodatnih kvalifikacije za plasman na SP u kojem Švedska dočekuje Češku i osvrnuo se na rusku agresiju na Ukrajinu.


– Teško je govoriti u ratu, jako teško. Svoju poruku prenosim kroz nogomet. Igrat ćemo nogomet i probati na taj način širiti energiju i ljubav. Tragično je ovo što se danas događa. U 2022. godini trebali bismo stvari riješavati na normalan način, a ne da prolazimo kroz ratove u kojima ljudi pate zbog stvari zbog kojih ne bi trebali. Upravo smo prošli pandemiju, izašli iz nje i počeo je rat… – rekao je Ibrahimović i dodao kako se zalaže za mir.


– Mir i ljubav. To je ono za šta se zalažem i nadam se da će to doći što prije. Da budem iskren, gasim TV i ne pratim medije. Teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari – rekao je Ibra.