Prelazak u Njemačku

Hrvatski nogometni savez se službeno oglasio o Borni Sosi: “On je bio u planovima A reprezentacije, FIFA će donijeti važeću odluku”

Portal Novilist.hr

Borna Sosa/Foto PIXSELL

Borna Sosa/Foto PIXSELL

HNS neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o Fifinom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, a pritom ne sumnjamo da će Fifa donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima, stoji na web stranici HNS-aZAGREB Hrvatski nogometni savez danas se po prvi puta oglasio službenim priopćenjem u vezi “slučaja Borna Sosa”. Hrvatski nogometaš odlučio je nastaviti svoj reprezentativni put u Njemačkoj, a nakon svoje odluke naglasio je kako od Dalića nikada nije dobio poziv za A reprezentaciju.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Hrvatski nogometni savez prihvaća i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo odabrati za koju će reprezentaciju nastupati, sukladnom Fifinom statutu.
HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta, no Sosa je neupitno bio u planovima stručnog stožera A reprezentacije koji je s njim bio u kontaktu posljednjih pola godine. Pritom je Sosa bio upoznat s planom da se na njega računa za okupljanje u ožujku, kada je na zamolbu izbornika U-21 Igora Bišćana prepušten mladoj reprezentaciji, imajuću u vidu važnost Europskog prvenstva i činjenicu da ne može igrati na prve dvije utakmice tijekom tog okupljanja.


HNS i stručni stožer A reprezentacije vidjeli su Sosu kao primjer igrača koji su prošli cijeli razvojni put mladih hrvatskih selekcija i pritom postali spremni dati doprinos uspjesima A reprezentacije – to je prirodni put koji su prošli brojni igrači, i to je sustav koji je iznjedrio aktualne svjetske doprvake.


HNS neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o Fifinom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, a pritom ne sumnjamo da će Fifa donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima.”, stoji na web stranici HNS-a.