SP u Kataru

HRVATSKA – KANADA 4:1 KRAJ! Vatreni nakon ranog gola razbili Kanadu i zasjeli na vrh skupine!

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS



DOHA Hrvatska nogometna reprezentacija od 17 sati na stadionu Khalifa International igra drugi susret na Mundijalu. Vatrene nakon  uvodnog remija protiv Maroka čeka Kanada, reprezentacija koja je unatoč minimalnom porazu u prvom nastupu oduševila dobrom igrom protiv Belgije. Iako elementarna matematika sugerira da bi se primjerice u slučaju remija o prolazu  moglo odlučivati i u posljednjem kolu jasno je da se pobjeda nad Kanadom nameće kao svojevrstan imperativ ako se želi ispuniti elementarni cilj i osigurati druga faza natjecanja.


Put do pobjede, međutim, sigurno neće biti jednostavan. Momčad izbornika Zlatka Dalića mora odigrati daleko bolju partiju nego protiv Maroka gdje je bila vrlo skromna u napadačku dijelu.


Izbornik je upravo iz tog razloga najavio određene promjene u ofenzivnoj postavci svojega sastava i po svemu sudeći odlučio pronaći novo napadačko rješenje na klupi.




Od prve će minute krenuti Marko Livaja umjesto Nikole Vlašića, samo što će Livaja krenuti u vrhu napada, dok će se Kramarić prebaciti na Vlašićevo desno krilo.


Ostatak početnog sastava ostao je isti kao protiv Maroka. Vida ovoga puta nije niti na klupi zbog problema s mišićem.



90+5. minuta KRAJ! Hrvatska je uzela tri boda i zasjela na vrh skupine F!


90+4. minuta GOOOL! Oršić i Majer su se sjurili prema golu nakon greške Kanade, Oršić je proslijedio do Majera, koji je loptu snažno zakucao u mrežu!


85. minuta Miller i Modrić su zaradili žute kartone nakon što je zaiskrilo između njih, a Modrić je minutu kasnije i izašao s terena, da bi ušao Pašalić, dok je Majer zamijenio Kovačića.


79. minuta Brozović je promašio sjajnu šansu, nakon što mu je dodao Kovačić koji je također imao dobru poziciju za šut, ali je odlučio proslijediti loptu do svog suigrača.


70. minuta GOOOOL! Perišićeva duga lopta prema Kramariću, koji je kroz noge Hutchinsona pogodio za 3:1!


60. minuta Livaja izlazi, a ulazi Petković.


56. minuta Livaković sada spašava! Osorio je proigrao Jonathana koji je pucao pod prečku, a Livaković je to odlično obranio.


54. minuta Kakva prilika Vatrenih, vratar Kanade je upisao svoju najbolju obranu na utakmici. Kramarić je imao stopostotnu šansu nakon odličnog dodavanja Modrića.


49. minuta Opet su Kanađani krenuli agresivno, Osorio je pucao, lopta je prošla tik uz vratnicu!


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Dvije promjene kod Kanade, ušli su Kone i Osorio umjesto Eustaquija i Larina.


45+5. minuta Kraj prvog dijela! 


45+4. minuta Sjajna lopta za Perišića u petercu, ali je Borjan bio brži i pokupio loptu.


45. minuta GOOOOL! Hrvatska je preokrenula! Juranović je obavio velik posao, povukao je napad, ušao u sredinu i proslijedio Livaji koji je pogodio s vrha kaznenog prostora!


36. minuta GOOOOL! Kramarić je ponovo pogodio, ovoga puta je gol priznat! Sjajno ga je uočio Perišić, koji je kroz noge igrača Kanade poslao loptu, a Kramarić iskosa poentirao!


35. minuta Borjan brani zicer Marka Livaje! Kovačić je poslao dobru loptu, Livaja je bio spreman, ali isto tako i vratar Kanade.


27. minuta Kramarić je ubacio loptu u mrežu, ali označeno je zaleđe!


22. minuta Prva prava prilika Hrvatske, Kovačić se sjurio i ubacio za Livaju, koji je bio u padu i nije uspio dobro zahvatiti loptu.


19. minuta Jako lagano Kanađani dolaze do lopte na sredini terena, sada su opet stigli do šesnaesterca gdje, srećom, Larin nije imao nikoga od suigrača pred golom.


9. minuta Opasna je Kanada, sada je pred golmana sam izbio Larin, ali je srećom to Gvardiol očistio, da bi kasnije bilo označeno i zaleđe.


2. minuta GOL! Bayernova zvijezda Davies matirao je Livakovića već u drugoj minuti! Brzo je Davies ušao u prostor iz drugog plana i dočekao ubačaj Buchanana s desne strane…


1.minuta Počela je utakmica u Kataru!


HRVATSKA – KANADA 4:1


Stadion Khalifa International. Sudac: Andres Matonte (Urugvaj). Strijelci: 0:1 Davies (2′), 1:1 Kramarić (36′), 2:1 Livaja (45′), 3:1 Kramarić (70′), 4:1 Majer (90+4′).


HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Livaja (od 60′ Petković), Perišić.


KANADA: Borjan, Johnston, Vitoria, Miller, Laryea, Hutchinson, Eustaqio (od 46′ Kone), Davies, Buchanan, David, Larin (od 46′ Osorio).




Standings provided by Sofascore