Uhodani put

Grobničan krenuo s pripremama za novu trećeligašku sezonu: “Dečki su željni nogometa i to se osjeća na svakom treningu”

Ivan Volarić

Dušan Gruevski/Foto S. DRECHSLER

Dušan Gruevski/Foto S. DRECHSLER

Moramo biti pažljivi jer ovo su specifične pripreme. Iza nas je duga stanka, nismo trenirali puna četiri mjeseca. Za sada sve ide po planu - kaže trener Dušan Gruevski, koji je sedmu godinu na kormilu kluba



RIJEKA Nogometaši Grobničana ulaze u drugi tjedan priprema za novu trećeligašku sezonu. Trener Dušan Gruevski okupio je momčad nakon stanke od čak četiri mjeseca i u manje-više istom sastavu poveo prema novoj sezoni koja tradicionalno za Grobničane nosi borbu za pozicije pri vrhu ljestvice, kao i trofej u Županijskom kupu.


– Dečki rade odlično. Svi su željni nogometa i to se osjeća na svakom treningu. Međutim, moramo biti pažljivi jer ovo su specifične pripreme. Iza nas je duga stanka, nismo trenirali od sredine ožujka do sredine srpnja. Dakle, puna četiri mjeseca. Za sada sve ide po planu, nema ozljeda, nema izostanaka – referira Dušan Gruevski, trener Grobničana, kojemu je ovo već sedma godina na kormilu Grobničana ili najmanje 14. pripreme.


Uhodana politika


Osim po činjenici da su aktualne pripreme došle nakon duge stanke, one se po ničemu drugome ne razlikuju od dosadašnjih.




– Nastavljamo uhodanim putem. Prvoj momčadi smo ponovo priključili niz mladih igrača iz našeg omladinskog pogona. Napustio nas je jedino Bosančić, koji je otišao u Orijent 1919, a doveli smo Rubčića iz juniora Rijeke – dodaje Gruevski.


U prijevodu, na Mavrincima je na snazi – novo staro. Korona stanka je u klubu iskorištena za postavljanje novog sustava navodnjavanja glavnog travnjaka, koji je u svojem punom sjaju trebao osvanuti tijekom jubilarnog, 30. Memorijalnog turnira »Josip Pepe Mikuličić«.


Ideja je bila da se od 6. do 8. kolovoza na Mavrincima okupi najbolje što u nogometnom smislu ovaj kraj nudi s izuzetkom novog drugoligaša Opatije. Naime, na turniru su pored Grobničana trebali igrati Rijeka, Orijent 1919 i Polet iz Sv. Martina na Muri.


Polufinale Kupa


– Kako sada stvari stoje, 99 posto turnira neće biti zbog najnovijih mjera zatvaranja tribina. Nema smisla igrati tako atraktivan turnir bez publike – nastavlja Gruevski čija momčad će ove subote gostovati na Rujevici i utakmicom protiv juniora Rijeke otvoriti serijal pripremnih utakmica.


Vrlo brzo dolaze i prve službene obaveze. Grobničan će 11. kolovoza, u reprizi lanjskog finala, ugostiti Opatiju u polufinalu Županijskog kupa. Grobničani će prvi testirati mogućnosti novog drugoligaša.


– Samo da bude publike, jer to je ipak smisao takvih utakmica – poručio je trener Grobničana.


Finale Kupa je 19. kolovoza, prvo kolo nove trećeligaške sezone vjerojatno će se odigrati 29. i 30. kolovoza. Čeka se plenum nakon kojega će biti poznati točni termini.