Sjajni krilni napadač

Gotova je velika karijera legendarnog Nizozemca, Arjen Robben objavio odlazak u mirovinu: “Srce želi nastaviti, ali…”

Portal Novilist.hr

Arjen Robben/Foto REUTERS

Arjen Robben/Foto REUTERS

Krilni napadač karijeru je tako započeo i završio u redovima nizozemskog Groningena, a igrao je i za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern Munchen. Upravo je u bavarskom klubu ostavio najveći trag, osvojivši s Bayernom Ligu prvaka te osam naslova prvaka Njemačke



AMSTERDAM Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben u svojoj je 37. godini života objavio kako prekida nogometnu karijeru.


“Vrijeme je za prekid nogometne karijere. Bio je to težak izbor. Srce želi nastaviti, ali odluka o prekidu je realna”, napisao je Robben na društvenim mrežama.


Krilni napadač karijeru je tako započeo i završio u redovima nizozemskog Groningena, a igrao je i za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern Munchen. Upravo je u bavarskom klubu ostavio najveći trag, osvojivši s Bayernom Ligu prvaka te osam naslova prvaka Njemačke. Najveći uspjeh s reprezentacijom Nizozemske mu je bilo drugo mjesto na SP-u 2010. te treće 2014. godine.




Već je prije dvije godine prekinuo karijeru odlaskom iz Bayerna, ali je ipak odlučio nastaviti igrati u svojem matičnom klubu Groningenu.


“Osvrćući se na prošlu sezonu, moram iskreno zaključiti da je broj minuta koje sam odigrao razočaravajući. No znao sam da se to može dogoditi, ali prihvatio sam izazov i dao sve da to uspije. I ne samo ja, svi u klubu i u mom neposrednom okruženju pomagali su mi i podržavali me u svakom trenutku”, rekao je Robben.