Prinove na Krimeji

Franko Bosančić i Karlo Senčar potpisali za Orijent 1919, stiže vjerojatno i napadač Antonio Dedić

Ivan Volarić

Franko Bosančić u dresu Grobničana/Foto Arhiva NL

Franko Bosančić u dresu Grobničana/Foto Arhiva NL

Franko Bosančić, veznjak Grobničana, potpisao je trogodišnji ugovor, a branič Karlo Senčar stigao je na posudbu iz Osijeka



RIJEKA Na Krimeji su posljednjih dana i formalno zaključili dva važna kadrovska pitanja. Franko Bosančić, daroviti grobnički veznjak, navršio je 18 godina i potpisao trogodišnji (dva plus jedan) ugovor. Bosančić već neko vrijeme trenira s prvom i nastupa za juniorsku momčad Orijenta 1919. U prvom kolu Prve HNL juniora zabio je Dinamu pogodak za 1:1 u Maksimiru i to gotovo s polovine igrališta! Bosančić je skrenuo pozornost na svoj talent igrama u Grobničanu, imao je otvorenu ponudu za odlazak u redove juniora Osijeka, no na kraju se ipak odlučio za ostanak u rodnom kraju.
Jednogodišnji ugovor potpisao je i Karlo Senčar, lijevi bek i stoper rođen 2002. godine. Riječ je o Međimurcu koji je svojedobno stigao u omladinski pogon Rijeke, a onda se zaputio u redove osječke škole nogometa. Senčar će nastupati u Orijentu 1919 kao posuđeni igrač Osijeka. I Antonio Dedić (20) mogao bi pak nastupati za Krimejčane kao posuđeni igrač Varaždina. Riječki krilni napadač prije dvije godine bio je drugi strijelac Prve HNL juniora s 18 golova. Njegov dolazak još nije riješen, ali je vrlo izgledna stvar.


Na Krimeju su u ovom prijelaznom roku stigli Bosančić i Senčar, stiže Dedić, a još ranije angažirani su vratar Boglić i napadač Brdar. Otišli su Fućak (istek posudbe iz Varaždina), Iličić (Slaven Belupo), Travaglia (Rijeka) i Mohorovičić (Istra 1961?). Bez dozvole kluba u ovom prijelaznom roku može otići još Monjac, koji je bez ugovora. No, kako sada stvari stoje, bliže je ostanku na Krimeji.


– Radimo još na dovođenju jednog ili dvojice igrača (prioritet je veznjak, op. a.), a sve u skladu s našom dosadašnjom sportskom politikom. Dakle, nastojat ćemo dovesti mlade, talentirane igrače po mogućnosti iz riječkog bazena – kazao je Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919.