Velika pobjeda

FOTO/VIDEO Povijesni uspjeh Bodula! Pogledajte ludnicu na Kantridi

Zlatko Horvat

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Marin Turkalj je u 50. minuti sa sedam metara zakucao loptu u mrežu i donio vodstvo. Za ostalo se pobrinuo bravurozni vratar Ivan Vargić



Nogometaši Krka novi su drugogligaši!


U ključnoj utakmici u 82-godišnjoj povijesti kluba Boduli su pobijedili drugoligaša iz Krapine, gdje su odigrali bez golova u prvom susretu i s jednim golom u 180 minuta plus nadoknade prvi put izborili drugoligaško društvo, u kojem će imati derbi s Opatijom i Grobničanom…


Foto galerija: Slavlje nogometaša Krka na Kantridi Foto: Vedran Karuza


U 59. minuti gosti su odbili loptu poslije kornera, ali uslijedio je novi ubačaj. Marin Turkalj je glavom poslao loptu prema mreži, ali zapela je u bloku i vratila mu se na nogu.




Novi pokušaj bio je uspješan, sa sedam metara Turkalj je zakucao loptu u mrežu – 1:0. Krk je do kraja sačuvao mrežu zahvaljujući bravuroznom 36-godišnjem Ivanu Vargiću, koji ima i tri nastupa za Vatrene.


Oprez


Početak je bio oprezan s obje strane. Domaći su dobro zatvorili sve prilaze svom golu i prvi zaprijetili. Klenovšek je već u drugoj minuti oprobao udarac iz daljine, ali lopta se od bloka odbila u korner. U osmoj minuti nakon ubacivanja Lucića iz slobodnog udarca, Bokulić je probao glavom, ali u njegovu udarcu u buketu igrača nije bilo dovoljno snage i lopta je završila u rukama vratara Bručija.



Gosti su prvi put opasnije zaprijetili su 23. minuti. Dunić je pucao iz daljine, lopta je odskočila ispred Vargića, koju Vargić odbio. Četiri minute kasnije domaći su tražili jedanaesterac kada je raspoloženi Zec ubacio loptu za Rudana, koji je kod kontakta pao, ali sudac je samo odmahnuo s obje ruke.


Dvaput je Josip Zec u kratkom razdoblju zaprijetio najprije je glavom poslao loptu pored gola (36′), da bi tri minute kasnije, kada se očekivalo ubacivanje, odlučio na udarac. Bruči je ukrotio prizemnu loptu.


Mogli su gosti napraviti štetu u smiraju prvg dijela, ali Turkalj je dobro reagirao kada je Ladripet imao otvoren put prema Vargiću.



Vargićeve lopte


Početak nastavka pripao je gostima. Poslije kornera i kratko odigrane lopte Kanceljak je u 47. minuti unutarnjim dijelom kopačke raspalio po lopti, koja je prohujala pored gornjeg lijevog kuta gola vratara Vargića. Tri minute kasnije domaći su imali korner…


Primljeni pogodak natjerao je goste na ofenzivu. No, Boduli su dobro odgovorili na sve izazove, a iskusni i sigurni Vargić bio je posljednja prepreka. Vargić je dvaput sjajno reagirao u 75. minuti, dvaput spasivši mrežu.


Prvi put je nakon udarca glavom Smrekara iz blizine reagirao instinktivno i skinuo loptu iz gornjeg kuta…


Puno je panike bilo u redovima Krka u 85. minuti, baš kao i na tribini, ali Turkalj je izbio loptu nakon gužve u kaznenom prostoru.



Na početku nadoknade od šest minuta Jurešić je mogao riješiti sve dileme, kao i Rudan minutu kasnije, kada se otvorila obrana gostiju. Isto vrijedi za Šarića nakon ubacivanja Trauba, ali rezultat se nije promijenio.


Nakon zvižduka suca Lovrića krenula je erupcija radosti na terenu i na dobro popunjenoj centralnoj tribini Kantride, koja je još jednom bila mjesto velike nogometne radosti.


KRK      1


ZAGOREC      0


RIJEKA – Uzvratni susret kvalifikacija za Supersport Drugu NL: Krk – Zagorec 1:0 (0:0). Stadion Kantrida. Gledatelja 600. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Igor Babić (Orahovica). Strijelac: 1:0 Turkalj (50′). Žuti kartoni: Lucić, Jurešić, Berisha (Krk).


KRK: Vargić 7,5, Rudan 6,5, Jurešić 6,5 (od 77′ Berisha -), Turkalj 7, Klenovšek 6,5 (od 66′ Dvorničić -), Lucić 6,5, Jelić 6,5 (od 89′ Šarić -), Smojvir 6,5 (od 66′ Traub), Zec 7 (od 79′ Husić -), Bokulić 6,5, Jurešić 6,5.


ZAGOREC: Bruči 6,5, Orlović 5,5, Čondrić 5,5, Sanogo 5,5 (od 68′ Smrekar -), Cruce-Corcy 5,5, Radić 6 (od 59′ Adžić), Kanceljak 6, De Souza 6 (od 81′ Stiperski -), Dunić 5,5, Barišić 5,5 (od 81′ Jug -), Landripet 5,5.