Navijačka atmosfera

FOTO Riječani su slavili majstora Livakovića i doktora Gvardiola, te poručili: “Nemamo se čega bojati”

Tomislav Volarić

Snimio M. LEVAK

Snimio M. LEVAK

Trebamo nositi taj optimizam u sebi i vjerovati da možemo pobijediti svakoga. To se već vidjelo u prošlim utakmicama i nadam se da ćemo ići što dalje - rekla je Danica



RIJEKA  Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Vatreni su boljim izvođenjem jedanaesteraca nadjačali Japan, koji je poveo golom Daizena Maeda. Ipak, Ivan Perišić je izjednačio rezultat u 55. minuti, a nakon produžetaka i dalje nije bilo pobjednika. Dominik Livaković je obranio čak tri jedanaesterca i time postao herojem Vatrenih.


Korzo je izgledao kao i svaki drugi dan, i po ničem posebno se nije dalo zaključiti kako Hrvatska igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva. U nekolicini kafića na Korzu se gledala utakmica, no ponedjeljak, kiša i općenito zimsko vrijeme vjerojatno su ponovo potaknuli Riječane da ostanu kod kuće. Međutim, prave nogometne atmosfere nije nedostajalo u Klubu mladih, u kojem je atmosfera bila uzavrela cijelu utakmicu. Svaka izgledna situacija, svaki dobiveni duel i sporna sudačka odluka izazivali su reakcije okupljenih, kojih je bilo toliko da među navijače nije više stao ni list papira. Čak ni odluka Zlatka Dalića da zamijeni neke od naših najiskusnijih igrača pri kraju utakmice nisu pokolebale vjeru navijača u prolaz Hrvatske.


Lutrija penala


– Moram priznati kako je utakmica dobrim dijelom bila dosadna, ali srećom došli smo do penala, koji već po običaju idu u našu korist. Očito imamo iskustva s prijašnjih prvenstava. Kada je izbornik Dalić odlučio zamijeniti naše najiskusnije igrače, i dalje sam vjerovao da u slučaju penala možemo proći. Najbolji je opet bio Joško Gvardiol, bez kojeg ne bismo došli do četvrtfinala. Nadam se da ćemo u četvrtfinalu opet doći do penala – rekao je Demir.


Foto galerija: Ovako su riječki navijači doživjeli prolazak nogometne reprezentacije u četvrtfinale Foto: Mateo Levak




Svi navijači su penale odgledali u istom dahu, a napetost u zraku se mogla rezati nožem.


– Skoro mi je srce stalo, hvala Livakoviću, koji je majstor nad majstorima. Gvardiol je doktor nogometa, ne znam ga dovoljno nahvaliti. Brazil će pobijediti Južnu Koreju 3:0, a mi ćemo proći u polufinale pobjedom 1:0 nad Brazilom – optimističan je Karlo, a slično razmišlja i Danica.


Mlade snage


– Ovo je bila prava drama. Na početku je utakmica bila dosadna, a do kraja je bilo baš napeto. Kad su se pucali penali, nije nam bilo svejedno. Srećom, sve je dobro prošlo, prošli smo dalje. Trebamo nositi taj optimizam u sebi i vjerovati da možemo pobijediti svakoga. To se već vidjelo u prošlim utakmicama i nadam se da ćemo ići što dalje – rekla je Danica.


Karlo je posebno istaknuo doprinos mlađih igrača, koji su pokazali da se na njih može računati.


– Imali smo posjed i sve, nezasluženo smo primili gol, a kasnije smo se vratili u utakmicu, bilo je pitanje vremena kada će pasti gol. Imamo sigurnost u starijim igračima, ali sada su se i mladi pokazali u pravom svjetlu i nemamo se čega bojati. Tko god je u reprezentaciji, dat će svoj maksimum. Perišić je pokazao koliko je vrijedan Hrvatskoj, uz Livakovića je bio najbolji – zaključuje Karlo.