Počele pripreme

FOTO Prvom treningu novoga trenera nogometaša Orijenta 1919 odazvalo se 20 igrača i tri vratara, stigle i četiri prinove

Ivan Volarić

Detalj s prvoga treninga Crvenih/V. KARUZA

Detalj s prvoga treninga Crvenih/V. KARUZA

Novi trener Krimejčana dobio je na raspolaganje četiri nova igrača - Šarkovića (Crikvenica), Ivančića (Opatija), Jukičića (Opatija) i Milinovića (povratnik s posudbe iz Vrapča)



RIJEKA Vratari Boglić, Mohorović i Margan, te igrači: Senčar, Mulac, Srzentić, Fatić, Dukađin, Zuliani, Biškupović, Črnko, Jelić, Mohorovičić, Zrilić, Putnik, Gadže, Tadejević, junior Milanović, četvorica novaka Šarković (Crikvenica), Ivančić (Opatija), Jukičić (Opatija) i Milinović (povratnik s posudbe iz Vrapča) i jedan igrač o čijem statusu će se odlučiti naknadno Bogdanić (Crikvenica) ili 20 igrača i tri vratara odazvali su se novom treneru Orijenta 1919 Juri Srziću na prvom treningu u sklopu ljetnih priprema za nadolazeću drugoligašku sezonu. Opravdano su odsutni Švrljuga i Macolić (priključit će se idućih dana), te Matulja (rekovalescent). U odnosu na prošlu sezonu nema Durdova (Domžale), Stefanovića, Demirovića, Delibegovića, Jadrica, Petrovića, Djibrille i Komorskog.


Foto galerija: Početak priprema nogometaša Orijenta 1919 na Krimeji Foto: Vedran Karuza


– Prije svega rekao sam igračima da mi je čast i zadovoljstvo uvesti ih petu sezonu zaredom u prvenstvo. Probleme koje smo imali proljetos moramo zaboraviti, to nam je velika škola. Pokazali smo u zadnjih  nekoliko kola da je smo ipak imali na raspolaganju kvalitetnu momčad, a samim time što je čak 19 igrača ostalo i ove sezone jasno pokazuje da vjerujemo i dalje u njih. Igrače sam upoznao s novim trenerom i poručio da smo imali zahtjevne kriterije kod odabira trenera. Jedan od njih je bio da se s najmanje dvije drugoligaške momčadi borio za vrh ljestvice. Samim time dao sam do znanja igračima što je ono što želimo nadolazeće sezone. Što se kadra tiče za mene su najveća pojačanja zdravi i nadam se uskoro spremni Švrljuga, Tadejević i Črnko – rekao je predsjednik kluba Saša Matijaš, koji se kako je to uobičajeno obratio igračima uoči prvoga treninga.


 




Prva pripremna utakmica donosi atraktivnog suparnika. U subotu, 9. srpnja, na Krimeji će gostovati engleski trećeligaš Fleetwood Town, koji se nalazi na pripremama u Istri.