Otočki remi

Engleski izbornik čestitao hrabrim Škotima i otkrio zbog čega je iz igre izvukao Harryja Kanea

Hina

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Gareth Southgate/Foto REUTERS

Southgate je svjestan kako rezultat "bitke za Britaniju" nije zadovoljio navijače "Gordog Albiona"



LONDON  Imali smo odlične prilike, no ovaj nas bod održava na životu i važno je zadržati ovaj osjećaj, kazao je kapetan škotske nogometne reprezentacije Andy Robertson nakon utakmice protiv Engleske koja je završila bez golova.


“Gordi Albion” je ovim rezultatom praktički osigurao plasman u osminu finala, dok je Škotska, poput Hrvatske došla do prvog boda i u međusobnom susretu s “Vatrenima” će tražiti kartu za drugi krug natjecanja.


“Frustrirali smo ih u situacijama u kojima smo izvrsno držali loptu. Možda smo mogli doći i do više od boda”, dodao je Robertson.




Škotski veznjak Callum McGregor je dodao kako je bio oduševljen podrškom navijača.


“Mogli smo osjetiti energiju na stadionu. Trebala nam je takva vrsta izvedbe kako bismo dobili nešto što će nas održati na životu u skupini,” kazao je veznjak Celtica.


“Moramo iskoristiti ovu energiju, dobro se oporaviti i zatim se pripremiti za još jednu veliku utakmicu u utorak. Cilj  je bio dobiti nešto iz ove utakmice i to smo i učinili.”


Engleska je ovim rezultatom praktički osigurala plasman u osminu finala, a u zadnjem kolu će u direktnom okršaju protiv Škotske igrati za prvo mjesto u skupini.


“Bila je ovo frustrirajuća noć. Znamo da možemo bolje, ali morate odati počast Škotskoj koja se hrabro branila i igrala dobro. Na kraju nismo učinili dovoljno za pobjedu, ako već nismo pobijedili, bilo je važno ne izgubiti,” naglasio je engleski izbornik Gareth Southgate otkrivši zašto je izvadio iz igre kapetana Harryja Kanea.


“Trebalo nam je više trke, osjetio sam da će nam Marcu Rashford dati tu energiju.”


Southgate je svjestan kako rezultat “bitke za Britaniju” nije zadovoljio navijače “Gordog Albiona”.


“Razumijemo da je ovo razočaranje za naše navijače, ali oporavit ćemo se i prijeći na sljedeću utakmicu. Znamo da večeras nismo učinili dovoljno za pobjedu, nismo dovoljno pucali na gol.”


Engleski branič Tyrone Mings kazao je za ITV kako je zadovoljan što “Gordi Albion” nije primio gol.


“Oduševljen sam što ponovo nismo primili gol, korak smo do postizanja cilja. Međutim, nismo igrali dovoljno intenzivno.”