Problemi za Englesku

Engleski dvojac mora ostati u samoizolaciji još šest dana, moguće je da će propustiti i osminu finala

Hina

Ben Chilwell i Mason Mount/Foto: REUTERS

Ben Chilwell i Mason Mount/Foto: REUTERS

Iz engleskog FA-a su priopćili da Chilwell i Mount treniraju odvojeno od ostatka momčadi u engleskom trening kampu. 



LONDON Engleski nogometni reprezentativci Mason Mount i Ben Chilwell moraju još tjedan dana ostati u samoizolaciji, priopćili su u utorak iz Engleskog nogometnog saveza (FA), što dovodi u pitanje njihov nastup u osmini finala Europskog prvenstva.


“Potvrđujemo da Ben Chilwell i Mason Mount moraju ostati u izolaciji do sljedećeg ponedjeljka (28. lipnja), koji je također uključen. Odluka je donijeta u dogovoru s engleskim odjelom zaduženim za javno zdravlje”, priopćili su iz FA-a navodeći da su obojica nogometaša potvrđeni kao osobe koje su bile u bliskom kontaktu s reprezentativcem Škotske i njihovim suigračem iz Chelseaja Billyjem Gilmourom, koji je bio pozitivan na testiranju na Covid-19 nakon dvoboja Engleske i Škotske koji je odigran u petak, 18. lipnja.


Cijela engleska momčad je u nedjelju podvrgnuta obveznom PCR testu, a u ponedjeljak je napravljeno i brzo testiranje. Oba testiranja su pokazala da su svi članovi engleske reprezentacije negativni. Iz engleskog FA-a su priopćili da Chilwell i Mount treniraju odvojeno od ostatka momčadi u engleskom trening kampu.




Dvojac iz Chelseaja će u utorak propustiti posljednju utakmicu Engleske u grupnoj fazi natjecanja na EP-u, kad će na Wembleyju gostovati Češka, s kojom je momčad Garetha Southgatea izjednačena na vrhu ljestvice s četiri boda. Obje reprezentacije su osigurale plasman u osminu finala, a pridružit će im se i pobjednička momčad iz sraza Hrvatske i Škotske.


Ovisno o ishodima tih utakmica, moglo bi se dogoditi da Chilwell i Mount ne budu na raspolaganju engleskom izborniku ni za utakmicu osmine finala. Naime, ako Englezi odigraju neodlučeno ili izgube od Češke, mogu završiti na drugom ili trećem mjestu u skupini D te će u tom slučaju utakmicu osmine finala igrati 27. ili 28. lipnja, kad će Mount i Chilwell još uvijek biti u izolaciji.


U slučaju pobjede nad Česima Englezi bi osvojili prvo mjesto i osigurali da i utakmicu osmine finala igraju na Wembleyju, 29. lipnja, protiv drugoplasirane momčadi iz skupine F. Tada bi “izlolirani dvojac” mogao biti na raspolaganju Southgateu, u slučaju da nijedan od igrača do tada ne razvije neki oblik bolesti.


U cijeloj priči je zanimljivo da se nijedan član škotske reprezentacije na smatra bliskim kontaktom sa zaraženim Gilmourom, iako su sa suigračem proveli značajno razdoblje u zatvorenim prostorima.