Druga HNL

Dominik Mulac rastjerao crne slutnje na Krimeji, Orijent 1919 ostvario još jednu pobjedu

Ivan Volarić

Mateo Monjac slavi vodeći gol na Krimeji/S. DRECHSLER

Mateo Monjac slavi vodeći gol na Krimeji/S. DRECHSLER

Krimejčani su od 46. minute imali rezultatsku i brojčanu prednost, ali su unatoč tome strijepili sve dok u 70. minuti njihov branič nije pogodio glavom nakon slobodnog udarca Črnka

ORIJENT 1919 – HAJDUK 2:1




RIJEKA Utakmica 10. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Hajduk II 2:1 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci) 6. Strijelci: 1:0 Monjac (27′), 2:0 Mulac (70′), 2:1 Brnić (90′-11m). Žuti kartoni: Fatić, Brdar, Tadejević (Orijent 1919), Čubelić, Lauš (Hajduk II). Crveni karton: Čubelić (46′).


ORIJENT 1919: Berković 6,5, Mulac 7, Fatić 6,5 (od 73′ Kokorović -), Gerc 6 (od 61′ Flego 6), Gadže 6 (od 61′ Črnko 6), Liber 6, Smolčić 6,5, Monjac 7,5 (od 90′ Bilić -), Maružin 6 (od 73′ Brdar -), Vidas 6,5, Tadejević 6,5.


HAJDUK II: Sentić 7, Bekavac 6, Radić 6, Barišić 6, Brnić 6,5, Šarić 6 (od 76′ Chinedu -), Ćubelić 5, Unušić 6 (od 90′ Muratović -), Čalušić 6 (od 76′ Mijatović -), Lauš 6 (od 76′ Filipović -), Grubišić 6.




U 70. minuti susreta Črnko je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane. Hajdukov živi zid malo je podigao loptu i idealno poslužio Dominika Mulca. Branič Orijenta 1919 bio je najviši u skoku i glavom skrenuo loptu u mrežu. Navijači domaćih su poskočili u zrak, a igrači i treneri na klupi – odahnuli. Iako su Krimejčani od 46. minute igrali s igračem više (Čubelić je zaradio drugi žuti karton zbog povlačenja Maružina s leđa) gosti su u tom periodu bili barem ravnopravan suparnik. “Crveni” su pali na trkačkom planu iako su uživali rezultatsku i brojčanu prednost. Mulčev pogodak je stigao u pravi trenutak da rastjera crne slutnje iznad Krimeje i “crvene” odvede do treće uzastopne pobjede. Uostalom, takve primisli su se pokazale djelomično opravdane u drugoj minuti sučeve nadoknade vremena kada je tamnoputi Chinedu iskusno izborio najstrožu kaznu nakon duela s Tadejevićem, a Brnić pogodio s bijele točke za konačnih 2:1. Damir Milinović nije dočekao kraj na klupi domaćih. Trener Orijenta 1919 je pocrvenio u 85. minuti jer je loptom udario u travnjak nezadovoljan jednom odlukom suca…


Foto galerija: Nogometaši Orijenta 1919 svladali su Hajduk II na Krimeji Foto: Sergej Drechsler


Splićani su se nametnuli od prve minute posjedom lopte, ali vrlo sporim ritmom kojega bi lakoćom pratile i slabije momčadi od Orijentove. Prva prilika dogodila se u 21. minuti kada je Smolčić ubačajem pronašao Maružina na vrhu peterca, a brzonogi napadač loše glavom zahvatio loptu. Iduća šansa donijela je vodstvo Krimejčana. Tadejević je sa svoje polovice dugom loptom pronašao Monjca čiji bijeg je završio sučeljavanjem “jedan na jedan” s gostujućim vratarom. Hajdukov čuvar mreže se okliznuo i olakšao Monjcu posao – 1:0. Da se u 32. minuti nije dogodila jedna sporna situacija u domaćem kaznenom prostoru (duel Tadejevića i Lauša za mogući kazneni udarac) gledatelji do Mulčeva pogotka u finišu utakmice ne bi vidjeli ništa što je mirisalo na (polu)priliku. No, zato se otvorilo nakon drugog pogotka domaćih. Raspoloženi Monjac je u 74. minuti projurio desnim bokom, uputio povratnu na vrh šesnaesterca gdje je Črnko navukao dva igrača na sebe i ostavio Flegu iskosa samoga na udarcu. Međutim, izostao je snažniji i precizniji udarac. Deset minuta kasnije Monjac je izašao ispred vratara Sentića koji je zadržao prisebnost i sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore