2. HNL

Damir Milinović, trener Orijenta 1919: “Možemo biti zadovoljni bodom protiv Kustošije”

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Dečki su dali sve od sebe i ne može im se prigovoriti. Najvažnije je da smo nastavili pozitivan niz rezultata i sada se u miru možemo pripremati za regionalni derbi s Opatijom - rekao je Milinović.



RIJEKA Gostovanje kod Kustošije (1:1) Orijentu 1919 nije donijelo treću uzastopnu pobjedu, ali i taj bod je dobar kada se u obzir uzme činjenica da ga je donio gol Matea Monjca iz slobodnog udarca u 81. minuti.


– Mislim da je neriješen rezultat najrealniji. Mi smo imali svoje prilike u prvom poluvremenu, a Kustošija je u nastavku bila opasna i imala je situaciju »jedan na jedan«. Tu je Carlo Berković vrhunski reagirao. Sve u svemu, misli da i Kustošija, i mi možemo biti zadovoljni bodom – kaže Damir Milinović, trener Orijenta 1919.


U prvih deset minuta mogli ste zabiti barem jedan gol, a zatim je suparnik polako počeo preuzimati inicijativu. Što se dogodilo?


– Dečkima sam u svlačionici rekao da je prvih 25 minuta prvog poluvremena bilo odlično. Volio bih da tako stalno igramo. Međutim, zadnjih 20 minuta prvog poluvremena se u momčad uvukao nekakav strah. Pružili smo dobar otpor u tom razdoblju, a na kraju smo zasluženo osvojili taj bod. Dečki su dali sve od sebe i ne može im se prigovoriti. Najvažnije je da smo nastavili pozitivan niz rezultata i sada se u miru možemo pripremati za regionalni derbi s Opatijom.


Sudac Martin Turčin puštao je dosta čvrstu igru?




– Svaki sudac ima svoj način suđenja, na koji se moramo priviknuti. Mislim da su dečki dobro reagirali.


U 74. minuti vaši su igrači zastali, očekujući prekršaj, a Fran Brodić je krenuo sam na Berkovića.


– Radi se o dječjim bolestima s kojima se još uvijek borimo. Međutim, uvjeren sam da ćemo s vremenom i mi odrasti. Najvažnije je da smo nastavili pozitivan niz jer ovim dečkima treba poticaj. Mislim da smo na dobrom putu da uhvatimo priključak s vrhom – rekao je Milinović.