Sad su im krivi suci

Članovi Hajdukove Uprave verbalno napali i vrijeđali kontrolora suđenja u loži tijekom utakmice s Osijekom

Portal Novi list

Marin Brbić u Ivan Gudelj u loži uoči početka utakmice s Osijekom/Foto PIXSELL

Marin Brbić u Ivan Gudelj u loži uoči početka utakmice s Osijekom/Foto PIXSELL

U 49. minuti u VIP loži Marko Mustapić napao je verbalno kontrolora suđenja Draženka Kovačića riječima; „kako će te napustiti stadion! Kakvo je ovo suđenje! Jebo te lap-top, što ćeš u njega napisati!



SPLIT Delegat utakmice Hajduka i Osijeka imao je pune ruke posla nakon utakmice. Notirao je uobičajene Torcidine pirotehničke i verbalne “uratke,” ali i divljanje članova Uprave Hajduka koji su verbalno napali kontrolora suđenja Draženka Kovačića. Marko Mustapić i Sergije Popović bili su toliko neugodni da je na kraju morao intervenirati časnik za sigurnost Vlado Dominić.


Izvještaj delegata Dražena Posavca prenosimo u cijelosti:


“Utakmica je odigrana sukladno Propozicijama za HT Prvu ligu te Odluci o dopunama propozicija HT Prve lige. Tijekom utakmice ispoštovane su upute za ponašanje na terenu, te su poštivane epidemiološke mjere prije i za vrijeme utakmice, osim što navijačka skupina Torcida na sjevernoj tribini nije ispoštovala preporuku HZJZ o socijalnoj distanci. Oba predstavnika predala su popis s listom liječničkih pregleda igrača koji su nastupili. Sukladno čl. 15 Propozicija domaći su prijavili kao nacionalno trenirane igrače br. 70, 10, 17, 19,23 i 40, a gosti igrače br. 1, 13, 6, 7, 9 i 12. Na sastanku pred utakmicu prisustvovala je i odgovorna osoba za epidemiološke mjere dr. Ante Tutić.




Tijekom utakamice korišten je VAR sustav, te je vršena provjera gola u 15 minuti.. Ponašanje svih sudionika bilo je u duhu Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika. U 37. minuti jedna petarda bačena sa istoćne tribine, u 80. minuti Torcida pjeva „HNS pederi nogomet ste sjebali“, u 82. minuti 13 baklji zapaljeno na sjevernoj tribini, od toga jedna bačena na tartan stazu , te je zapaljena jedna sjedalica, u 90+2 minute bačena jedna petarda u teren sa istočne tribine. U 49. minuti u VIP loži Marko Mustapić napao je verbalno kontrolora suđenja Draženka Kovačića riječima; „kako će te napustiti stadion! Kakvo je ovo suđenje! Jebo te lap-top, što ćeš u njega napisati! Jebo Vas Zebec, stalno ga dovodite ovdje !“


Nakon toga časnik za sigurnost Vlado Dominić upozorio je navedenu osobu da prestane sa vrijeđanjem. U razgovor se uključio i Sergije Popović koji je zajedno sa Mustapićem vikao „Makni se od nas Korona je“. S obzirom na navedeno ponašanje gospodin Dominić je sjeo na mjesto kontrolora Draženka Kovačića, dok se isti premjestio na drugo sjedalo, te je na taj način mogao nesmetano nastaviti obavljati svoje zadaće. Nakon toga navedene osobe su prestale dovikivati i vrijeđati. Završeno u 21,30 sati.”, stoji u izvještaju s kojim će disciplinski sudac Prve HNL imati posla…