Druga HNL

Četiri dana nakon Dinama na Krimeju dolazi Osijek II: “Pobjeda za mir u kući”

Ivan Volarić

Edin Fatić/Foto Arhiva NL

Edin Fatić/Foto Arhiva NL

Druga HNL je naša realnost i ono za što se borimo - naglašava Edin Fatić, strijelac proti Modrih



RIJEKA Nakon Dinama – Osijek. Četiri dana nakon poraza od Modrih u šesnaestini finala Kupa Hrvatske, nogometaši Orijenta 1919 će na svojoj Krimeji (16 sati) ugostiti još jednog uglednog gosta. Istina, nije riječ o onom najjačem sastavu Bijelo-plavih, ali i druga momčad Osječana pokazala je ove sezone dosta dobrih stvari u Drugoj HNL i sigurno će predstavljati zahtjevnog suparnika. Edin Fatić, veznjak Krimejčana, nedavno je upisao petu godinu, odnosno magisterij na Građevinskom fakultet u Rijeci, a onda zabio pogodak Dinamu za veliku radost na krimejskim tribinama.


– Prije svega mislim da svi možemo biti zadovoljni prikazanim protiv Dinama. Ipak smo mi drugoligaški sastav, sastavljen od niza mladih igrača i nas nekoliko starijih, a oni su istrčali s respektabilnom, europskom momčadi. Pa većina ovih igrača je sedam dana ranije igrala protiv West Hama. Dobra utakmica, odlična atmosfera, napunili smo Krimeju i sve je bilo fantastično. Rezultat je bio malo manje dobar, ali stvarno mislim da smo igrom zaslužili bolji rezultat od 1:4. Pogodak? Naravno da ću taj pogodak pamtiti cijeli život i jednog dana prepričavati svojoj djeci da sam zabio Dinamu i Livakoviću, koji je možda i najbolji vratar u povijesti hrvatskog nogometa. Sigurno je ovo jedan od najvažnijih golova u mojoj karijeri – govori 24-godišnji veznjak, koji dobro zna da je najteže nakon takvih utakmica vratiti se u realnost. Obično u ovakvim utakmicama, kao što je bila Orijentova protiv Dinama, dođe do emotivnog praženjenja, pojavi se i umor, a dodatni problem za treneru Edu Flegu su i ozljede.


Nakon Črnka, Putnika i Senčera, izvan stroja i prvi napadač Kristijan Fućak.




– Druga HNL je naša realnost i ono za što se borimo. Osijek II je mlada i rastrčana ekipa koja sigurno zna igrati nogomet. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali moramo se skupiti, razbistriti glave i zaboraviti Dinamo, te dati najviše što možemo. Moramo pokušati pobijediti – dodao je Fatić.


Dugo već Orijent 1919 nije izgubio dvije službene utakmice zaredom


– Počeli smo se sezonu s pet utakmica bez poraza, sigurno da bi trebalo prekinuti mini niz poraza. Pobjeda bi nam trebala za mir u kući – napominje Fatić.


Mlada momčad Osijeka II trebala bi biti posebna motivacija za brojne mlade igrače Orijenta 1919.


– Svi ti naši mladi igrači su igrali protiv Osijeka u mlađim kategorijama i vjerujem da imaju poseban motive. Mi stariji ćemo pak shvatiti tu utakmicu kao i svaku drugu, a to znači da ćemo ući maksimalno ozbiljno i pokušati pobijediti – rekao je Fatić.



Standings provided by SofaScore LiveScore