Velika kriza

Bivši protivnik Rijeke u Europskoj ligi proglasio bankrot zbog koronavirusa, igračima poručili da traže novi klub

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Žilina se i u ovome trenutku nalazi na drugome mjestu prvenstvene ljestvice koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu



ŽILINA Slovački nogometni klub Žilina prvi je koji je zbog krize izazvane koronavirusom proglasio – bankrot. On stupa na snagu od 1. travnja, a igačima ugovori prestaju važiti od 30. travnja. Iz kluba su im poručili da mogu početi tražiti nove klubove. 


– MŠK Žilina nema samo bogatu tradiciju, već je i jedan od najuspješnijih slovačkih klubova posljednjih godina. Naša dugoračna strategija je razvijanje mladih igrača do točke u kojoj oni mogu živjeti od nogometa. Život i trenutna, nepredvidiva situacija u klubu dovela nas je do toga da nogomet i zabavu moramo ostaviti po strani, dok zdravlje i borba za život onih najugroženijih mora biti apsolutni prioritet svih nas. Kao što je trenutna situacija utjecala na čitavo društvo, utjecala je i na poslovanje sportskih klubova, uključujući i MŠK Žilina – naveli su u priopćenju sedmerostruki prvaci slovačke prve nogometne lige. 


Žilina je riječkim nogometnim obožavateljima najpoznatija kao klub s kojime je Rijeka igrala u trećemu pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu 2013. godine. Riječani su domaćom pobjedom 2:1 i remijem u Slovačkoj izborili, svima poznato, pretkolo sa Stuttgartom nakon kojega su “bijeli” ušli u grupnu fazu natjecanja.




Žilina se i u ovome trenutku nalazi na drugome mjestu prvenstvene ljestvice koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.