MLS liga

Bivši kapetan nogometaša Rijeke opet je zabio, postigao je svoj 15. pogodak u 30. nastupu u MLS ligi ove sezone

Portal Novi list

Damir Kreilach i Albert Rusniak

Damir Kreilach i Albert Rusniak

Kreilach je stigao i do 98. pogotka u karijeri, najmanje ih je zabio u dresu Rijeke što ne čudi budući da su ga treneri uglavnom koristili na poziciji zadnjeg veznog igrača



RIJEKA Damir Kreilach nastavlja s pogocima u dresu Real Salt Lakea. Nekadašnji kapetan nogometaša Rijeke pokrenuo je svoju momčad prema gostujućoj pobjedi nad Dallasom. Real Salt Lake je gubio 1:0 sve do 80. minute kada je Kreilach nakon ubačaja s boka podmetnuo nogu za 1:1. U sučevoj nadoknadi  njegova momčad stigla je do drugog pogotka i vrijedne pobjede.


Kreilachu je ovo već 15. pogodak ove sezone (uz sedam asistencija), a budući da mu je ovo bio 30. nastup nije teško izračunati da nekadašnji veznjak u ovom trenutku garantira pogodak svaku drugu utakmicu odigranu u MLS ligi.  Kreilachu je ovo 98. pogodak u 414. službenom nastupu u karijeri. Osim za Rijeku i Real Salt Lake igrao je uspješno i za Union Berlin.


Zanimljivo, najmanje golova zabio je u bijelom dresu (19) što ne čudi jer je uglavnom igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Odlaskom u Berlin treneri su zapazili njegove golgeterske kvalitete pa je sve češće igrao na poziciji ofenzivnog veznjaka, a dolaskom u MLS i prve ili druge špice. Jasno je da je to utjecalo na njegovu golgetersku statistiku koja je impresivna!